Helyi közélet

2014.01.09. 07:51

Jegyzet: Lehetne más is?

<em>Az eddigiekkel szemben úgy tűnik, sikerült az úgynevezett baloldali pártoknak megegyezniük az együttműködésről és annak feltételeiről</em>.&nbsp;<strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Az eddigiekkel szemben úgy tűnik, sikerült az úgynevezett baloldali pártoknak megegyezniük az együttműködésről és annak feltételeirőlSzalóczi Katalin jegyzete.Kérdés, hogy így marad-e a választást megelőző hivatalos határidőig, hiszen tanúi lehettünk, hogy szívbaj nélkül mondanak ellent saját nem túl régi nyilatkozataiknak is a politikusok, hát még egymásnak. Erősen megkérdőjelezve ezzel azt is, hogy esetleges közös választási győzelmük esetén egyfelé (pláne jó irányba) volnának képesek húzni az ország szekerét.

A politikai csiki-csuki erősen hátráltatja, hogy a bizonytalan választók gondolatban elhelyezhessék a voksukat, vagy legalább azt eldöntsék: elmennek-e egyáltalán szavazni. Már csak ráadás, hogy a tavalyi pártszakadást túlélt LMP-n belül sincs nyugovás: hétvégi kongresszusukon élesedett a játszma a „baranyai lobbi" és a többiek között. Továbbá külön meccs alakult ki az egyik legaktívabb képviselőjük, Vágó Gábor és Schiffer András alelnök között, végül előbbi ki is lépett az LMP-ből, azt nyilatkozva: szerinte „újra kellene építeni" a pártot... A választások előtt jó néhányan itt állunk kétségbeesetten a költői kérdéssel: egyáltalán, lehet más a politika?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában