Helyi közélet

2014.01.16. 13:30

Idén is folytatják a rezsicsökkentést

Putnok - Zsúfolt terem fogadta a kormánypárti politikusokat az idei esztendőre bejelentett rezsicsökkentő fórumsorozat putnoki állomásán.

Putnok - Zsúfolt terem fogadta a kormánypárti politikusokat az idei esztendőre bejelentett rezsicsökkentő fórumsorozat putnoki állomásán. Az országos premiert tartották meg a gömöri városban, ahol Soltész Miklós, szociális és családügyért felelős államtitkár, Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, valamint Riz Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke és Tamás Barnabás, Putnok polgármestere szólt az érdeklődőkhöz.

Fiúk egy tablón

Riz Gábor köszöntőjében külön kitért a baloldali nagykoalícióra, amit egy kész bohózatnak nevezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke.

- A fiúk összeálltak ismét egy tablón – reagált az elmúlt napok eseményeire Riz Gábor. – Azok az emberek, akik a csőd közeli helyzetbe lökték Magyarországot, most ismét a hatalomra ácsingóznak. Ezért pedig bármire képesek, még arra is, hogy a multikat, a bankokat, a nagy külföldi energiaszolgáltatókat segítsék a magyar emberek bőrére. Támadják azt a rezsicsökkentést, amely már tavaly is sok megtakarítást jelentett minden családnak. A mi dolgunk pedig, hogy megvédjük mindazt, amit elkezdtünk, hiszen ez az emberek érdeke is.

Soltész Miklós részletes elemzésében külön kitért az ország helyzetére, mint mondta: 2009-ben 7.5 százalék volt a gazdasági visszaesés, innen kellett ezt a nagyon súlyos helyzetet visszafordítani. Az államtitkár szerint számos intézkedés vezetett oda, hogy mostanra 4 millió fölé emelkedett a dolgozók száma, amit nagy eredménynek tart.

Január 24.

- Minden szempontból fontos, hogy emelkedjen a foglalkoztatás – folytatta a szociális és családügyért felelős államtitkár. – Tudjuk, látjuk, hogy a borsodi részeken ez még inkább hangsúlyos kérdés, ezért Riz Gábor képviselő társammal azon dolgozunk, hogy minél több befektetőt csábítsunk az ország ezen részébe. A rezsicsökkentés pedig a harmadik ütemmel idén folytatódik, ezt nyugodtan kijelenthetem. Január 24-én lesz egy Fidesz-KDNP frakcióülés, ahol a pontos részletekről dönteni fogunk. Ezzel a folyamattal nem szabad megállnunk, hiszen Európai mércével nézve a magyar lakosság még mindig sokat fizet a szolgáltatók felé.

Semmi luxus

A Fidesz pártigazgatója becsületbeli ügyekről beszélt Putnokon. Kubatov Gábor szerint a kormánykoalíció egy nagyon szép és munkás ciklust élt meg az előttünk álló időszakban. Az intézkedések közül külön kiemelte a kettős állampolgárság bevezetését, az új alkotmány megalkotását, valamint a 2006-os októberi eseményekkel kapcsolatos felelősségre vonást.

- Sikerült csökkenteni az államadósságot, visszafizettük az IMF hitelünket, megszűnt ellenünk a túlzott deficiteljárás, és négymillió fölé emelkedett a foglalkoztatás – sorolta az eredményeket Kubatov Gábor. – Évek óta stabil az ország költségvetése, a kormány pedig semmi luxust nem engedett meg magának. Feleződik a Parlament, jócskán csökkent az önkormányzati apparátus, ezek a lépések pedig mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a jövőben már egy fejlődő országról beszéljünk. Az alapok már állnak, erre kell a következő ciklusban megkezdeni az építkezést.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában