Helyi közélet

2014.01.14. 17:40

Házhoz megy a rendőrkapitány

Ózd - Még a tavalyi esztendőben Csernelyben kezdődött, majd Ózdon, az Újtelepen folytatódott a helyi rendőrkapitányság legújabb bűnmegelőzési akciója.

Ózd - Még a tavalyi esztendőben Csernelyben kezdődött, majd Ózdon, az Újtelepen folytatódott a helyi rendőrkapitányság legújabb bűnmegelőzési akciója.Házhoz megy a rendőrkapitány. Idős, többnyire egyedül élő nyugdíjasokat keres föl dr. Varga László, az ózdi kapitányság vezetője. A látogatások alatt fontos, közbiztonsági tanácsokkal látja el a védtelen időseket, hogy a lehetséges bűncselekmények eshetőségét a legkisebbre csökkentsék.

- Kétszer is betörtek már hozzánk, a melléképületeket mind kifosztották - fogalmazott az egyik telepen élő asszony. - Legutóbb a garázst törték föl, ahonnan elvitték a fűnyírót és a furikot, ami még valamilyen szinten értéket képviselt. Természetesen igyekszünk vigyázni a tulajdonunkra, de többnyire olyankor jönnek a betörők, amikor nem vagyunk itthon. A rendőrkapitány látogatását viszont nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hiszen senkinek nem ártanak azok a hasznos tanácsok, amiket kapunk.

Volt már razzia is

Újtelepen néhány héttel ezelőtt összevont razziát is tartottak. Chip nélküli, éheztetett kutyákat vittek be, de illegális lakásfoglalókat is találtak, és az áramlopásra is volt példa. A hatóságok jelenléte is folyamatosan fennmarad, és rendőrkapitány látogatását is ezért kezdeményezte a területi képviselő.

- Ezen a telepen kétféle ember él. Az egyik aki nyugalomban, békében szeretné eltölteni a nyugdíjas éveit, de sajnos van egy olyan réteg is, aki ezt igyekszik megakadályozni - tette hozzá Kósné Dargai Rita. - A figyelem és rendvédelmi szervek aktivitása a jövőben is fennmarad, mert rendet szeretnénk a város ezen részén is.

Dr. Varga László szerint minden lehetséges eszközt föl kell használni arra, hogy a lakossággal az eddiginél is jobb kapcsolatot ápoljon a rendőrség.

Jól fogadták

- Voltunk különböző lakossági fórumokon, nyugdíjas rendezvényeken, ahol számos témában tartottunk előadást - emlékezett vissza Ózd rendőrkapitánya. - Ettől függetlenül azt tapasztaltuk, hogy az üzenetünk mégsem jut el mindenhová. Ezért gondoltuk úgy, hogy a területi képviselők segítségével becsöngetünk az egyedülálló idősekhez, hogy felvilágosítsuk őket a rájuk leselkedő veszélyekről. Eddig jó a tapasztalat, mindenhol szívélyesen fogadtak, és egyfajta közvetlen kontaktust is sikerült kialakítani az emberekkel.

Dr. Varga László elmondta: Csernely és Újtelep után rövidesen Kiserdők-alján folytatódik majd a bűnmegelőzési akció, de idén még a város több pontjára is ellátogatnak majd.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában