Helyi közélet

2013.12.25. 17:41

Rekordszámú résztvevő a Diósgyőri Mikulásvonaton

Miskolc - Soha nem utaztak még annyian a Diósgyőri Mikulásvonaton, mint idén: november 28. és december 18. között 18.414 utast szállítottak az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának szerelvényei a lillafüredi mesebirodalomba, ahol a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány szervezésében egy interaktív mesejáték várta a gyerekeket.

Miskolc - Soha nem utaztak még annyian a Diósgyőri Mikulásvonaton, mint idén: november 28. és december 18. között 18.414 utast szállítottak az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának szerelvényei a lillafüredi mesebirodalomba, ahol a "Diósgyőrért" Közhasznú Alapítvány szervezésében egy interaktív mesejáték várta a gyerekeket.Ebbe a létszámba beleszámítottuk az alapítvány által vendégül látott azon gyermekeket és felnőtteket, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékkal élnek, illetve azokat a miskolci óvodai és iskolai csoportokat, aki a területileg illetékes önkormányzati képviselők és az alapítvány jóvoltából ingyenesen vehettek részt a programon. A 21 nap alatt összesen 84 mesevonat közlekedett. Volt olyan szerelvényünk, aminek hat kocsijában 280-an utaztak. A kisvasutak közül a világon elsőként itt, Lillafüreden üzembe állított hibrid mozdonyunk valamennyi vonat továbbításában részt vett. A „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány és az ÉSZAKERDŐ Zrt. 2013-ban már 11. alkalommal rendezte meg a Diósgyőri Mikulásvonatot. A rendezvénysorozat idén fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a kezdetek óta - az idei résztvevőkkel együtt - már több mint 150 ezren utaztak a szerelvényeken. Ezzel úgy gondoljuk az erdei vasutat és Lillafüredet is ismertebbé tesszük – ismertette az adatokat Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója és Boda Péter, a „Diósgyőrért” Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A programot elsősorban a 3 és 10 év közötti korosztálynak szánták a szervezők. A kívül-belül feldíszített, este kivilágított vonaton minden kocsiban jelmezbe öltözött szereplők szórakoztatták a gyermekeket. Lillafüreden, a Mesebirodalomban maga a Mikulás várta a kicsiket, de találkozhattak Meseország lakóival, a Százholdas Pagony hőseivel, Aprajafalva törpjeivel, Süsüvel, Shrekkel, Fionával, Szőke Herceggel és a cserfes Szamárral is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában