Helyi közélet

2013.12.30. 09:52

MiReHuKöz: egy, ami minden szemetet visz

Miskolc - Új szemétszállítója lesz január 2-tól Miskolcnak és a környező 37 településnek. 

Miskolc - Új szemétszállítója lesz január 2-tól Miskolcnak és a környező 37 településnek. „Az új önkormányzati szolgáltató megjelenésével a szolgáltatás színvonala nem fog változni, a lakosság számára jelenleg is elérhető szolgáltatások (szelektív hulladékgyűjtés, lomtalanítás, karácsonyfagyűjtés, hulladékudvarok díjmentes használata) a jövő évben is megmaradnak” – ezt ígéri a MiReHuKöz Kft., Miskolc új szemétszállítási cége a honlapján.

A hulladékgazdálkodási törvény értelmében ugyanis január elsejével megszűnik az AVE szolgáltatása, és a Miskolc környéki önkormányzatok által létrehozott konzorcium a MiReHuKöz Kft.-t bízta meg a szemétszállítással. Erről egy decemberi rendkívüli testületi ülésen döntöttek a képviselők, és arról is, hogy 300 millió forintos kölcsönt adnak a cégnek, hogy év elején elkezdhesse a munkát.

A cég honlapján azt olvashatjuk: „Miskolc városában a gyűjtési napok nem változnak, viszont az év eleji átállás során előfordulhatnak csúszások, eltérések a jelenlegi gyűjtési rendhez viszonyítva, melyeket a MiReHuKöz Nonprofit Kft. minden esetben orvosolni fog, de ehhez kérik a tisztelt lakosság megértését, türelmét is.”

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában