Helyi közélet

2013.12.09. 17:28

"Édesszájú" tolvajok Mádon

Mád - Nyolcszáz liternyi aszúeszenciát loptak el egy mádi borásztól - 20 millió fölötti a kár.

Mád - Nyolcszáz liternyi aszúeszenciát loptak el egy mádi borásztól - 20 millió fölötti a kár.Rövid idő alatt két mádi borászt is megloptak, mindkettejüktől aszúeszenciát vittek el. Az első esetben, amikor a már palackozott, "borrá érett" eszenciát kísérelték meg ellopni a tolvajok, a szomszédoknak feltűnt a szokatlan mozgolódás a pince környékén, és a rendőrök tetten érték az éppen rakodó tolvajokat. A lopási kár ebben az esetben 6,3 millió forint, ami a tettenéréssel megtérül.

Nem volt ilyen szerencsés az a borász, akitől - vélhetően ugyanezen hétvégén - 800 liter natúr eszenciát loptak el. "A feldolgozó épület hátsó ajtaját nyitották ki, aztán leemelték a kaput", mondta a neve elhallgatását kérő borász, aki arra gyanakszik, hogy a betörők legalább ketten voltak. Ezt arra alapozza, hogy az eszencia - amit alapanyagként egyedül a hegyaljai borászok tudják felhasználni a gyengébb minőségű aszúboruk feljavítására - nagy része 54 literes üvegballonokban várta, hogy kiszállítsák a pincébe, azt pedig egy ember aligha tudja megemelni. A rendőrség ismeretlen tettesek ellen jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanújával nyomoz.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában