Helyi közélet

2013.11.29. 18:17

Nincs gazdája a zászló stopposnak

Miskolc - A szövetség szerint az ellenőr nem utasíthat, a felelősség, hogy mi kerül be a stadionba, a rendezőké.

Miskolc - A szövetség szerint az ellenőr nem utasíthat, a felelősség, hogy mi kerül be a stadionba, a rendezőké.Bojkottot hirdettek a diósgyőri ultrák: mivel a múlt hét vasárnapi, DVTK – Videoton FC NB I-es labdarúgó bajnokira – az általuk kiadott közlemény tartalma szerint – több szurkolói zászlót, drapériát nem engedtek a stadionba, úgy döntöttek, nem mennek ki a Győr elleni meccsre, és kérték, hogy felhívásukhoz mások is csatlakozzanak, mert ez a lépés is része volt a szurkolói mozgalmak ellen irányuló törekvéseknek. A bojkotthoz csatlakoztak a debreceni ultrák is, akik szintén közleményben tudatták, hogy egyetértenek a diósgyőriekkel, és ők sem mennek ki saját csapatuk mérkőzésére.

Két nappal ezelőtt ebben a ,,drapéria” témában megkerestük Körmöndi Zoltánt, a DVTK marketing-kommunikációs igazgatóját, hogy megtudjuk: ki és miért döntött úgy, hogy bizonyos drapériák – a szurkolók közleménye szerint a Commandos szurkolói csoporté, a Sturm und Drang szurkolói csoporté, és egy Gyál feliratot tartalmazó angol zászló – nem kerülhetett be a stadionba. Legutóbb azt nyilatkozta a diósgyőri igazgató, hogy nem ismeri teljes mélységében az ügyet, most azt kérdeztük tőle, hogy ez változott-e, tudja-e, hogy kinek a döntésére nem jutottak be a stadionba ezek a zászlók.

– Egy olyan zászlóval kapcsolatban, amelyen a Hazádnak rendületlenül felirat szerepel egy nagy Magyarország térképpel, és egy rohamsisakos alakkal, mi adtunk utasítást arra, hogy azt ne engedjék be, mert ez egy korábbi meccsen kint volt, és emiatt a labdarúgó szövetség pénzbüntetéssel sújtotta a klubunkat, ezt pedig nem szerettük volna még egyszer – mondta Körmöndi Zoltán, aki arra a kérdésre, hogy a többi zászlóról mit tud, a következőket mondta: – Nem tudok arról, hogy bárki, bármilyen más zászló kitiltását elrendelte volna.

Biztonsági, ellenőr

Elviekben a klub biztonsági igazgatója, Kecskés Csaba, vagy a labdarúgó szövetség kiküldött ellenőre, Martos Győző járhatott volna ebben az ügyben, de ha az előbbi intézkedett volna, akkor a klubban dolgozóknak erről tudniuk kellene. Utóbbiról pedig, egészen pontosan arról, hogy van-e olyan jogosítványa egy ellenőrnek, hogy egy zászlónak a stadionba való behozatalát megakadályozza, Dinnyés Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség kommunikációs munkatársa a következőket mondta:

– A szövetségi ellenőrnek arra van lehetősége, hogy munkája során jelezze, ha a szabályokkal ellentétes dolgokat tapasztal. Erre felhívhatja a rendező klub illetékesének a figyelmét, de utasításokat nem adhat, mondjuk egy zászló beengedésére, vagy be nem engedésére. Ez ugyanis nem az ő felelőssége, ez a kluboké. Egy szövetségi ellenőr tulajdonképpen ellenőrzési feladatokat lát el, amelyek során, ha valamilyen szabálytalanságot tapasztal, arról a jelentésében tájékoztatja a szövetséget.


Debrecen - „A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem” – olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok a Borsod Online szerkesztőségéhez eljuttatott keddi közleményében. tovább »

Miskolc - A Jobbik szerint felháborító, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség a diósgyőri szurkolókkal és a magyar jelképekkel művel az utóbbi hetekben, hónapokban. tovább »

Miskolc - Azt (még) nem tudni, hogy ki és miért döntött a drapik be nem engedéséről. tovább »

Budapest - A Jobbik az elmúlt időszakban mind az Országgyűlésben, mind a Parlament Sport- és Turizmusbizottságában több alkalommal felhívta a kormány figyelmét, hogy a kétharmados többség által hozott szurkolóellenes törvények és az MLSZ szurkolóellenes ténykedése súlyos károkat fog okozni az egész magyar labdarúgásnak. A nemzeti párt számos konstruktív javaslatát a kétharmados Fidesz-többség érdemi indoklás nélkül söpörte le. tovább »

"A vasárnapi Videoton elleni mérkőzésen olyan dolgok történtek a lelátón és környékén, amire még nem volt példa Diósgyőrben és talán egyik magyarországi stadionban sem" - olvasható a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában