Helyi közélet

2013.11.06. 17:25

Két hét múlva már láthatjuk a ciprusokat

Miskolc - November 20-án délután 2 órakor megnyitja kapuit Miskolcon a Herman Ottó Múzeum (HOM) új kiállításának helyet adó „Pannon-tenger Múzeum” épülete. Erről tartottak sajtótájékoztatót szerdán.

Miskolc - November 20-án délután 2 órakor megnyitja kapuit Miskolcon a Herman Ottó Múzeum (HOM) új kiállításának helyet adó „Pannon-tenger Múzeum” épülete. Erről tartottak sajtótájékoztatót szerdán.Kiss Gábor, Miskolc alpolgármester többek között azt emelte ki, hogy nagy érdeklődésre tarthat majd számot a Pannon-tenger Múzeuma, amely már a város által preferált új úton, interaktívabb keretek között nyitja meg kapuit. A múzeum ásványtárának vezetője, Fehér Béla a magyarországi ásványokról, és a korábbi, Papszer utcai kiállítást is érintve azt is elárulta, hogy a két szinten majdan látogatható kiállításon közel 400-féle ásvány lesz megtekinthető.

- Még vannak tennivalóink a nyitásig, azonban a gyermekeimen "tesztelve" kijelenthetem, hogy jó úton járunk, nagyon érdekes tárlatot láthatnak majd látogatóink - folytatta Szolyák Péter, a HOM Földtörténeti és Természetrajzi Tár vezetője.

Éliás István múzeumpedagógiai koordinátor abbéli reményének adott hangot, hogy hiszi: nem csak a miskolci, hanem a vidéki iskolások is szép számmal vendégeik lesznek majd hétfőtől péntekig míg a hétvégén az egyéni látogatók és a családok lesznek fókuszban.

Mint ismeretes a múzeum a HOM előtti területen épült fel. Az összesen 942 négyzetméter alapterületű kétszintes épület mintegy 568 négyzetméternyi kiállítótérrel rendelkezik. Az „Őserdei ösvényeken - A bükkábrányi mocsárciprus-erdő és kora” című kiállítás a Pannon-medence 17 millió éves történetét öleli fel.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában