Helyi közélet

2013.11.04. 20:49

Aláírásgyűjtés: az adóról pró és kontra

Budapest, Arnót - Aláírásgyűjtő akciót indított az Együtt-PM szövetség az egykulcsos adó eltörlése érdekében.

Budapest, Arnót - Aláírásgyűjtő akciót indított az Együtt-PM szövetség az egykulcsos adó eltörlése érdekében.Bajnai Gordon, a szövetség vezetője hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten, ahol megkezdődött az aláírásgyűjtés, többek között azt mondta: az egykulcsos adó az Orbán-kormány legkártékonyabb intézkedése, tízből nyolcan rosszul járnak vele, és becslésük szerint 50 ezer munkahely szűnt meg miatta. Hozzátette: aláírásukkal a választók a kétkulcsos adórendszert és egy munkahelyteremtő gazdaságpolitikát támogathatnak. Az aláírásokat egy hónapig gyűjtik országszerte, hétfőn Arnóton is ezt tették.

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője minderre közleményben reagált melyben többek között ez állt: „Bajnai Gordon az adóemelésért gyűjttet aláírásokat Arnóton. Visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették. A mostani adórendszer az alacsony 16 %-os adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában