Helyi közélet

2013.09.28. 18:58

Itthon vagy!-hétvége - Színes programok Miskolcon

Miskolc, 2013. szeptember 28., szombat (MTI) - A zene, a tánc, az ének és a bábjáték vitte és viszi a prímet Miskolcon szombaton a közmédia "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" rendezvényén, amelyet számosan tekintettek meg.

Miskolc, 2013. szeptember 28., szombat (MTI) - A zene, a tánc, az ének és a bábjáték vitte és viszi a prímet Miskolcon szombaton a közmédia "Itthon vagy! Magyarország, szeretlek!" rendezvényén, amelyet számosan tekintettek meg.

A kétnapos országos rendezvényfolyam Miskolcon a kulturális értékek bemutatása mellett a hagyományokra, a zenére és a táncra fókuszál, ezek helyszíne szombaton a belvárosban volt, vasárnap pedig a diósgyőri várban zajlanak a programok.

A belvárosi Szinva teraszon, a Szinva-patak közvetlen közelében felállított színpadon folyamatosan zajlottak a programok, a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, balett-táncosok mutatták be tudásukat.

A ClaXoTon Quartet zenés köszöntője után a teátrum színészei improvizáltak, flashmobbal rukkolt elő az idén alakult miskolci balett, amely szombaton este tartja első bemutatóját, a Rómeó és Júliát a teátrum kamaraszínházában. Hej, Szinváról fúj a szél címmel a bábszínház interaktív játékot mutatott be.

A rendezvény vasárnap a diósgyőri várban folytatódik, ahol Mihály napi állatbehajtás, lovas bemutatók és versenyek szórakoztatják az odalátogatókat, népi mesterségek művelői mutatkoznak be, zenés bohózatot állít színre a Miskolci Musical Műhely, koncertet ad a Bíborszél együttes, fellép a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes, de lesz moldvai táncház is az Agyagbandával.

A miskolciak találkozhatnak a város hírességeivel, köztük az énekes Kamarás Mátéval és Pál Dénessel, az olimpiai bajnok birkózó Repka Attilával.

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában