Helyi közélet

2013.08.07. 13:01

Nézőpont: De nehéz...

<em>Amikor gyerek voltam, minden augusztus közepén rendszeresen elhangzott apám szájából: „Ki kellene ugrani Kassára..." Ebből már tudtam, hogy hamarosan véget ér a vakáció, kezdődik a tanítás, ugyanis szüleink rendszeresen Szlovákiában szerezték be a tanszereinket</em>. <strong>Szendrei Péter jegyzete</strong>.

Amikor gyerek voltam, minden augusztus közepén rendszeresen elhangzott apám szájából: „Ki kellene ugrani Kassára..." Ebből már tudtam, hogy hamarosan véget ér a vakáció, kezdődik a tanítás, ugyanis szüleink rendszeresen Szlovákiában szerezték be a tanszereinket. Szendrei Péter jegyzete. Olcsó volt a színes ceruza, színvonalas könyv- és füzetborítókat lehetett kapni, míg nálunk csak az indigókék csomagolópapírt. Bőséges volt az iskolatáska-választék, és a nyáron kinőtt tornacipő, melegítő helyett is potom pénzért lehetett másikat venni. Bár még korainak éreztük a legmelegebb nyári napokon az iskolára gondolni, szerettük az ilyen bevásárlótúrákat, mert mindig vettünk Deli csokit és valódi erdei gyümölcsből készült szörpöket is, ráadásul szüleink az egészet sikeresen álcázták családi kirándulásnak.

A napokban arról beszélgettünk a másodikba készülő lányommal, hogy lassacskán neki is be kell vásárolni az iskolakezdésre, például meg kell vennünk az iskolatáskáját, mire idősebb leányom elmesélte, hogy egy bevásárlóközpontban látott egy szépet 27 ezer forintért. Ennyi pénz egy iskolatáskáért akkor sem adnék ki, ha aranyból lenne a fogantyúja - mivel még emlékszem rá, hogy a sajátomon ülve szánkóztam le a templomdombról -, de azért elgondolkodtam: vajon idén mennyire lesz nekem nehéz a kislányom iskolatáskája? Lehet, hogy ki kéne ugrani... Tényleg, most hová érdemes?


Miskolc - A szülők több tízezer forintot költenek tanszerekre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában