Helyi közélet

2013.08.21. 18:08

Ámokfutót fogtak a rendőrök Miskolcon

Miskolc - Defektes autóval, több közlekedési szabályt megszegve veszélyeztette mások testi épségét.

Miskolc - Defektes autóval, több közlekedési szabályt megszegve veszélyeztette mások testi épségét.A Miskolci Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztása bűntett, továbbá bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség megalapozott gyanúja indított büntetőeljárást Z. Paul 41 éves osztrák állampolgárságú férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint a külföldi 2013. augusztus 21-én délben az általa vezetett, egyébként defektes, Chrysler típusú személygépjárművel a 26. számú főút Miskolcról kivezető szakaszán időnként a forgalommal szemben haladva, több közlekedési szabályt is megszegve az előtte haladó járműnek ütközve közlekedési balesetet okozott. A balesetet okozó férfi ezt követően a helyszíni rendőri intézkedés alól is megpróbálta kivonni magát, azonban a rendőrök elfogták és előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A férfinél alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitívnak bizonyult, így felmerült a gyanúja, hogy az osztrák férfi az előtte haladó járműben utazó két másik személy sérülését vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt okozhatta.

A Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ámokfutót bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának bírósági elrendelése érdekében.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában