Helyi közélet

2013.07.09. 10:59

Lovat loptak Kazincbarcikáról

Kazincbarcika - A facebookon elcsavargott kutyusokat, cicákat szoktak keresni, ám most egy ellopott ló gazdái kértek segítséget.

Kazincbarcika - A facebookon elcsavargott kutyusokat, cicákat szoktak keresni, ám most egy ellopott ló gazdái kértek segítséget.Hétfőn reggelre lába kelt Tornádónak, egy 15 éves hucul heréltnek, s hogy nem a tornádó ragadta el Kazincbarcikáról, arról elvágott kötőféke tanúskodik. A lovat tulajdonosai a facebookon is keresik. Mint Bombicz Barbara, a pej gazdája elmondta, Tornádó rideg tartásban a város Tardona felé eső kertes házi részén élt már 14 éve, és bár barátságos állat, az idegenektől tart. Ezért arra gyanakszanak,hogy olyasvalaki vihette el, aki ért a lovakhoz. Emellett szól az is, hogy egy lopott ló elszállításához kell némi felkészültség, hogy egy teherautóra vagy egy lószállítóra felrakják."Végighívtuk az összes vágóhidat a környéken, amelyik vállal lómészárosi feladatokat, de egyikbe sem vittek be Tornádóhoz hasonló állatot", mesélte Barbara, aki reménykedik benne, hogy az időnként lovaglásra használt állat még életben van.

Tornádó hucul fajtájú, jeltelen pej, herélt, körülbelül 150 centiméter a marmagassága, és a jobb oldalán van belesütve törzskönyvi száma: ZO 98. Különös ismertető jegye, hogy a kötőfék helyén a szűre megkopott. Az eltűnésekor piros, vadonatúj kötőfék volt rajta. Tornádót - és tolvajait - a rendőrség is keresi, gazdái nyomravezetői díjat ajánlottak fel érte.

Bombicz Barbara elmondta még, hogy információi szerint a lopott lovakon át szokták sütni a bélyeget, de egy friss sütésnyom egy 15 éves ló esetében feltűnő. A hölgy úgy tudja, hogy gyakran megrendelésre is lopnak lovat, amit utána akár át is tudják festeni.

A környéken nem láttak gyanús idegeneket, de a kerítést néhány hete egy jó darabon kibontották és elvitték

Nyomravezetői díj!

Akinek bármilyen hasznos információja Tornádó hollétéről, hívja a 70/623-6609-es számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában