Helyi közélet

2013.07.30. 14:27

Jobbik: a rendőr szakközép mellett sincsenek biztonságban a miskolciak

Miskolc - Miközben Orbán Viktor szerint „Magyarország jobban teljesít” a rend és a biztonság területén is, a miskolciak még a Rendészeti Szakközépiskola mellett sem érzik magukat biztonságban – hívta fel a figyelmet kedden Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő Miskolcon.

Miskolc - Miközben Orbán Viktor szerint „Magyarország jobban teljesít” a rend és a biztonság területén is, a miskolciak még a Rendészeti Szakközépiskola mellett sem érzik magukat biztonságban – hívta fel a figyelmet kedden Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő Miskolcon.Elmondta, egy hónappal ezelőtt Pintér Sándor belügyminiszter épp az ominózus intézmény rendőrkibocsátó ünnepségén mondta azt, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa lesz. Ennek kapcsán Jakab megjegyezte, hogy a miskolciak 2 óra után még a „rendőr szakközép” mellett sem mernek kint maradni a telkeiken. A képviselő szerint ez mindennél többet elárul a rendőrségről és a miskolci közbiztonság jelenlegi állapotáról három évvel a „két hét” után.

ÉM



Reagálás a Jobbik mai sajtótájékoztatójára

Jobbik: előbb bocsánatkérés, azután kioktatás

A közbiztonság alakulásának városi helyzete, az egyes miskolci városrészekben élőknek a lakóhelyük közbiztonságáról kialakított véleménye közügy. A városvezetés éppen ezért, 2010 óta, számos lépést tett a közbiztonság javítása, az élhető, biztonságos város megteremtése érdekében.

Az országban egyedülálló módon, a város legproblematikusabb helyein bevezettük a rendszeres és összevont - államigazgatási, rendvédelmi, közüzemi stb. - ellenőrzéseket. Néhány szám, adat ezzel összefüggésben:

az ellenőrzések során tavaly 700 feljelentés született lakcímbejelentés elmulasztása és csendháborítás miatt. Csak 2012-ben lakcím-bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, 301 esetben 8.000-20.000,-Ft közötti pénzbírság kiszabására került sor, jelenleg is mintegy 90 eljárás van folyamatban.

A Közgyűlés 2013-ban megalapította a Miskolci Önkormányzati Rendészetet. Ugyanakkor az önkormányzati vagyon védelme és a közrend javításához, fenntartásához kapcsolódó feladatok ellátása egységesen szervezetté válik az új vagyonvédelmi városi gazdasági társaság megalakításával. Ez utóbbi lépésről szintén nemrégiben döntött városunk közgyűlése.

A Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály létszámát tizenegy fővel emeltük, így 49 közterület-felügyelő, 8 mezőőr, 2 közterületi térfelügyeleti szolgálati,és 11 ügyfélkapcsolati munkatárs dolgozik az osztályon. Múlt év szeptemberében húsz rendőr és közterület-felügyelő kezdte meg közös járőrszolgálatát az önkormányzat támogatásával, és négy lovas mezőőrt is szolgálatba állítottunk. A közterületi-térfelügyeleti rendszer 55 kamerával bővült, így a térfelügyeleti szolgálaton már 94 kamera képének folyamatos megfigyelése zajlik. A Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztályon diszpécserszolgálat működik, 0-24 óráig, ingyenesen hívható telefonszámon teheti meg a lakosság a bejelentéseit. Ugyanakkor Miskolc öt frekventált csomópontjában, a Búza téren, az Avason, Diósgyőr városközpontban, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren segélyhívó oszlopokat állítottunk fel január végétől.

Természetesen nem mondjuk, nem mondhatjuk, hogy már nincs mit tennünk, nincs további javítani valónk a városi közbiztonságon. De mint mindig, ezúttal is visszautasítjuk a hangulatkeltést, a rémhírterjesztést, a sajnos már szokásossá váló Jobbikos hőbörgést. Különösen visszatetsző a kioktató hangnem egyébként egy olyan párt miskolci képviselőjének a részéről, amelyiknek az országos pártelnöke, nem is olyan régen, még nyílt levélben kért elnézést Borsod-Abaúj-Zemplén megye lakosaitól, a Jobbiknak a megyénkben folytatott politikája miatt.

Miskolc, 2013. július 30.

Dr. Kovács László, a FIDESZ-KDNP pártszövetség elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában