Helyi közélet

2013.07.17. 12:35

A gyanútlan kiránduló és az elveszett pénztárca esete

Füzér, Sátoraljaújhely - Szolgálaton kívüli rendőr nyomozta ki a tulajdonost, majd juttatta vissza elhagyott értékeit.

Füzér, Sátoraljaújhely - Szolgálaton kívüli rendőr nyomozta ki a tulajdonost, majd juttatta vissza elhagyott értékeit.A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság hegyközi körzeti megbízottja, Bacsó Attila r. főtörzsőrmester 2013. június 29-én szabadidejében a füzéri várgondnokság épülete előtt saját gépjárművével elhaladva észlelte, hogy az ott lévő padon egy őrizetlenül hagyott pénztárca hever.A több tízezer forint készpénzt és bankkártyát tartalmazó tárcában azonban nem volt olyan okmány, amiből minden kétséget kizáróan megállapítható lett volna a tulajdonos kiléte. A benne található papírdarabon viszont szerepelt egy születési dátum és egy név, ami alapján a főtörzsőrmester rögtön intézkedett a nyilvántartón keresztüli adatlekérdezésre, így sikerült rövid úton eljutnia a tárca tulajdonosához.

A kiértesítés a mezőkövesdi egyenruhásokon keresztül megtörtént, így a tárcát és a benne lévő dolgokat a rendőrök hiánytalanul visszaszolgáltathatták gazdájának.

Az érintett mezőkövesdi nő a napokban köszönőlevelében fejezte ki háláját és nagyrabecsülését az általa nem ismert rendőr tisztes helytállásáért a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetőjének:

„Tisztelt Kapitány Úr!

2013. június 29-én Füzéren voltam kirándulni és a Várgondnokság előtt elhagytam a pénztárcámat.

Azon szerencsések közé tartozom, akiknek meg lett a pénztárcája (hiánytalanul), melyet az Ön egyik kedves, szolgálaton kívüli kollégája talált meg és időt, energiát nem sajnálva eljuttatott hozzám.

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, de legfőképpen a kollégájának (sajnos a nevét nem tudom) hogy visszaadta a pénztárcámat. Köszönöm a becsületességet, önzetlenséget.

Nagy örömet szerzett nekem!

Jó érzéssel tölt el, hogy vannak még ilyen rendes emberek, ebben a közös világban.

Munkájukhoz sok sikert kívánok!

Köszönöm, tisztelettel..."

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában