Helyi közélet

2013.06.13. 14:11

Magyar börtönben a szlovák gyanúsított

Miskolc - Határon átnyúló nyomozás eredményeként került kézre az emberölés elkövetője.

Miskolc - Határon átnyúló nyomozás eredményeként került kézre az emberölés elkövetője.

Egy szalagkorlátra csavarodott fekete X6-os BMW-t találtak a magyar rendőrök egy héttel ezelőtt a Tornyosnémeti vasúti átjáró közelében. Amikor a rendszám alapján megpróbálták megtudni, kié a kocsi, kiderült: a tulajdonost, egy kassai bevásárló központ kereskedelmi igazgatóját a szlovák kollégáik eltűnés miatt keresik. Amikor arra is fény derült, hogy a BMW-ben talált vérnyom a kocsi tulajdonosától származhat, már tudni lehetett, hogy az ügyben több van egy jármű önkényes elvételénél.

A magyar és a szlovák rendőrök közösen vettek részt az ügy szálainak kibogozásában. Ennek során a magyar hatóságok előtt tett tanúvallomást a BMW tulajdonosának egyik ismerőse, aki önszántából jelent meg a rendőrségen, hogy „kimosakodjon”, mert tudta, hogy a nyomozók előbb-utóbb el fognak jutni hozzá.

A vallomása azonban tele volt ellentmondásokkal, így mire észbe kapott, már emberöléssel gyanúsították. A férfi érdemi vallomást tett, így hétfőn a BMW gazdájának földi maradványait is megtalálták, a magyar zsaruk információi alapján a szlovák kollégáik, ám a helyszíni szemlén a magyar nyomozók is jelen voltak.

A bűncselekmény felderítéséről csütörtökön délelőtt a két ország nyomozóhatósága közös sajtótájékoztatót tartott. Itt elhangzott: az elkövető valamin összeszólalkozott barátjával annak Tornyosnémetiben lévő házában, és úgy megverte, hogy az a bántalmazás következtében életét vesztette. Ezután telefonált két ismerősének, akik segítettek neki a holttest eltüntetésében. Az áldozat maradványait saját kocsijával vitték át a határ túloldalára, és egy szántóföldön elhantolták, ám az elkövető a visszafelé vezető úton karambolozott a BMW-vel.

Az elkövető előzetes letartóztatását a miskolci bíróság elrendelte, a szlovák rendőrök egyik bűntársát elfogták, a másikat még körözik. Az ügyet - tekintettel arra, hogy mind a gyanúsítottak, mind az áldozat szlovák állampolgár, várhatóan átadják a szlovák hatóságoknak.

ÉM-SZP


Tornyosnémeti - “Tegnap az esti órákban rengeteg rendőr jelent meg Tornyosnémetiben. A helyi beszédekből annyit tudni, hogy egy autó volt a szalagkorlátnál, és állítólag 30 millió forintnyi drogot és vért találtak a csomagtartóban, de a sofőr nincs meg”, hívta fel figyelmünket egy érdekesnek ígérkező történetre egyik olvasónk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában