Helyi közélet

2013.06.16. 17:21

Hatvan éve érettségiztek

Miskolc - Hatvanéves érettségi találkozót tartottak szombaton a Lévay József Református Gimnáziumban az 1953-ban érettségizett IV. B osztály tanulói.

Miskolc - Hatvanéves érettségi találkozót tartottak szombaton a Lévay József Református Gimnáziumban az 1953-ban érettségizett IV. B osztály tanulói.Az öregdiákok közül csak 7-en tudtak eljönni, de így is vidáman, a régi emlékek felidézésével telt a találkozó. Megtudtuk tőlük, hogy annak idején, amikor ők voltak gimnazisták, Mikszáth Kálmán Gimnáziumnak hívták az iskolát, és 42 reál tagozatos fiú járt az osztályba. Osztályfőnökül dr. Csorba Zoltán volt, akinek az emlékére egykori osztálytermüket, az F2-t Dr. Csorba Zoltán-teremnek nevezték el, és egy emléktáblát is elhelyeztek a bejárat mellé. Ezt az emléktáblát minden alkalommal megkoszorúzzák, mint ahogy tették ezt most szombaton is. Kiderült, az osztálytársak közül néhányan szép karriert futottak be. Dr. Batta Miklós például a Miskolci Bíróság kollégiumvezetője volt, Dr. Tóth Barna az OGYI főigazgató-helyetteseként vonult nyugdíjba, Dósa Károlyt pedig onnan ismerhetjük, hogy Miskolc főépítésze volt, és több épület tervezése is az ő nevéhez főződik, például az egykori pártház, a mai ITC-székház.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában