Helyi közélet

2013.05.06. 15:06

Sátántangó, és tökéletes mondat

Miskolc - A legismertebb magyar írók egyike, a Sátántangó szerzője, Krasznahorkai László lesz a vendége a Műút a könyvtárba vezet című, ingyen látogatható sorozatnak.

Miskolc - A legismertebb magyar írók egyike, a Sátántangó szerzője, Krasznahorkai László lesz a vendége a Műút a könyvtárba vezet című, ingyen látogatható sorozatnak. A Miskolcon szerkesztett folyóirat, és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár közös programja május 9-én, délután 5 órakor kezdődik.

Az író beszélgetőtársa Bagi Zsolt filozófus, egyebek között így ajánlja a programot az érdeklődők figyelmébe, a Műút portálon (www.muut.hu). „Van valami Krasznahorkai mondatai mögött, ami kicsúszik az olvasó tekintete alól? Valami titkos értelem, amit elszalaszt, ha nem figyel? Azt állítja, a „tökéletességet kifejező egyetlen mondatot keresi”, ezzel is nehezítve olvasója dolgát, aki mindig arra kénytelen gondolni, épp most csúszik ki a tökéletesség a kezei közül, talán épp ez a mondat az, ami kifejezi azt. Ez azonban csupán csapda. Tökéletes mondatokat írni is nehéz, de olyat, ami a tökéleteset fejezi ki, egyenesen lehetetlen.”

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában