Helyi közélet

2013.05.14. 14:06

Pál Dénes - A "Hang" maradna

Sokszor találkozik a Miskolccal szembeni előítéletekkel, de ezekre sok-sok pozitívummal tud reagálni.

Sokszor találkozik a Miskolccal szembeni előítéletekkel, de ezekre sok-sok pozitívummal tud reagálni.Még Miskolcon, de már félig Budapesten. Nem szívesen választotta a fővárost, de a The Voice című tehetségkutató műsor után a munkája, a lehetőségek odakötik. Pedig nem vágyik el Miskolcról, szereti ezt a környezetet, idekötik a barátai, rokonai, családja. És a kedvenc helyei: Bükk, Lillafüred, Tapolca, belváros. Ezekről mesélt az Észak-Magyarországnak Pál Dénes, a The Voice nyertese, amikor a város napja kapcsán arról kérdeztük: mit jelent a számára Miskolc.

Büszkék lehetünk

„Tősgyökeres miskolci vagyok, itt születtem és immár 22 éve itt élek. Még itt, igaz, egy héten már csak két napot vagyok itthon. De a 22 év alatt megismertem a várost, annak értékeit, hátrányait. Örülök, hogy idejártam általános iskolába, középiskolába, ahol hasznos útmutatást kaphattam a jövőre nézve” – összegezte.



Értékek?

– Elsősorban a kulturális értékeket emelném ki, az operafesztivált, a Kocsonyafesztivált, amik sok külföldit is vonzanak a városba. De büszkék lehetünk hazánk első kőszínházára is, és a színvonalas előadásaikra. Nem vagyok múzeumba járó, de értékeink közül kiemelném a Herman Ottó Múzeum gyűjteményét is. És persze a sétálóutca... számomra az is egyedülálló” – sorolta.

Nagyon vidék?

Hátrányok?

„Az emberek még mindig előítéletesek Miskolccal kapcsolatban. Bár azt gondolom, az acélváros jelzőt már magunk mögött hagytuk. Budapesti társaságban mégis gyakori az az elképzelés, hogy Miskolc nagyon vidék, szinte tanyasi életet képzelnek ide. Nem túl jó a város megítélése. Ez a bélyeg rajtunk maradt. De mindig próbálok olyan pozitívumokat felhozni, hogy meggyőzzem a fővárosiakat ennek ellenkezőjéről” – válaszolta. És ilyen pozitívumként említette a Diósgyőri várat, az ottani programokat, Tapolcát, Lillafüredet.

A Bükk egyébként is fontos Pál Dénesnek, bár igazán egyetlen kedvenc helyet nem tudna kiemelni Miskolcból. „A Bükk talán azért, mert odajárok kikapcsolódni, biciklitúrázni, ott igazán ki tudom zárni a külvilágot, de Tapolcát is említhetném. De fontos számomra a Népkert, az Avasi kilátó a kilátás miatt. Igazából a nyugisabb helyeket kedvelem” - mesélte el.



Kedves emlék?

„A Városház térhez kötnek ilyenek, a Fráter Gimnáziumba jártam... A Széchenyi szobor, a virágóra szép emlékek helyszínei. Fontos események és egy szerelmi vallomás színhelye...” - derült ki.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában