Helyi közélet

2013.05.02. 20:48

Okostérképen a trafikok

Miskolc - A saját trafikjukról nem beszélnek a fideszes képviselők, szerintük az MSZP beszél mellé.

Miskolc - A saját trafikjukról nem beszélnek a fideszes képviselők, szerintük az MSZP beszél mellé.Változatlanul foglalkoztatja a közvéleményt az úgynevezett trafik-ügy, vagyis hogy kik nyerték el a húsz évre szóló üzemeltetési koncessziót. A politikai pártok számára is téma ez. Erről tartott csütörtökön sajtótájékoztatót Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke, aki szerint „a trafik törvény a kormánypárt klientúrájának érdekeit szolgálja”.

„Nyilvános volt”

Az MSZP politikusa többek között elmondta azt is, hogy ismeretei szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem négyszáz koncessziós szerződés jöhet létre, Miskolcon pedig nyolcvannégy és olyanok nyertek a pályázaton, akik Fidesz közeliek.

Az MSZP által elmondottakra reagáltak a Fidesz miskolci frakciójának tagjai. Nánási Kocsis Norbert és Takács Gábor – nem említvén, hogy ők is érintettek az ügyben, mivel ők, illetve környezetükbe tartozók szintén nyertek a pályázaton –, azt hangoztatták: „A szocialisták a nemzeti dohányboltok üzemeltetéséről szóló pályázat folyamatos, aljas támadásával a tényről szeretnék elterelni a nyilvánosság figyelmét, hogy saját politikai céljaik elérésére bűnözőkkel is szövetkeztek, és a titkosszolgálatokat is felhasználták.” Szerintük a trafikpályázatok győzteseit nem politikai alapon választották ki, és „végig nyilvános, törvényes, mindenki által ismert szempontok szerint lebonyolított eljárás volt, amelyen nyertek az ellenzéki pártokhoz közelálló személyek is”.

Térképen a „trafikmutyi”

A cink.hu internetes portál egyébként bemutatott egy, a Google maps alkalmazással készült térképet, amelyen a kiosztott trafikkoncessziókat ábrázolják. A „Trafikmutyi – A Te kedves egészségedre!” címmel bemutatott összeállítás a mi megyénkről például megjegyzi, hogy Takács Gábor fideszes önkormányzati képviselőhöz, illetve családjához 12 darab trafik köthető. Takács Gábort lapunk is egy hete szeretné ebben az ügyben megszólaltatni. Csütörtökön annyit mondott munkatársunknak, nem akar nyilatkozni. Sebestyén László (Fidesz) országgyűlési képviselőt is kerestük, akinek fia nyert trafikot, de lapzártánkig nem tudtuk elérni.

„A klientúra érdekeit”

A Miskolctól valamivel több mint 35 kilométerre fekvő Felsődobszán Luterán Aliz nyithat nemzeti dohányboltot. A település fideszes polgármestere, Luterán András az Észak-Magyarország kérdésére megerősítette, hogy leánya egyedüliként pályázott és nyert Szentistvánbaksa, Nagykinizs, Hernádkércs és Felsődobsza nemzeti dohány boltjának koncessziójára.

ÉM-JLI, NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában