Helyi közélet

2013.04.05. 15:26

30 milliárdból épül a Bosch-központ

Miskolc - A Bosch ismét elkötelezte magát a magyarországi jelenlét mellett.

Miskolc - A Bosch ismét elkötelezte magát a magyarországi jelenlét mellett.

Ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött a Bosch vállalatcsoport új központi bázisa második ütemének építése Budapesten. A fejlesztés összértéke 2015-re eléri a 30 milliárd forintot. A 2011-ben kezdődött építkezés első épületét a tervek szerint 2013 nyarán adja át a Bosch, ahová a Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. összesen több mint 350 fejlesztő, értékesítő és adminisztrációs területen dolgozó munkatársa költözik. A fejlesztés második részének építkezése várhatóan 2015-ben zárul és a jelenleg bérleményben működő, létszámában addig is folyamatosan bővülő kutatás-fejlesztéssel foglalkozó többi osztálynak ad majd helyet..

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője a tegnapi ünnepségen elmondta: „A mára már közel 850 mérnököt foglalkoztató budapesti K+F központ megaberuházása stratégiai fontosságú és azt jelzi, hogy a Bosch hosszú távon, ismét elkötelezte magát a magyarországi jelenlét mellett.”

Az alapkőletételen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott: „A kormány számára a legfontosabb cél a kiszámítható gazdaságpolitika megteremtése, a foglalkoztatás és a beruházások növelése. A Bosch mindhárom területen segíti Magyarország megújítását, beruházási programjával pedig azt üzeni a tehetséges, nemzetközi élvonalbeli magyar mérnököknek, hogy nem kell külföldre menniük, a lehetőségek itthon is megtalálják őket”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában