Helyi közélet

2013.03.25. 14:19

Levegőben lóg a sín Miskolcon

Miskolc - Mint kiderült, holtvágányt mosott ki az eső, a tulajdonos ígéri, kijavítják.

Miskolc - Mint kiderült, holtvágányt mosott ki az eső, a tulajdonos ígéri, kijavítják.Kimosta az eső, a fotókon jól látszik: szinte a levegőben lógnak a sínek az épülő Science Múzeum szomszédságában. A fotókat olvasónktól kaptuk, aki kíváncsi, vajon nem veszélyes-e ez így, s hogy mikor tervezik megjavítani.

Először a MÁV-nál érdeklődtünk, ám mint kiderült, nem az ő sínpárjukról van szó. A vasút kommunikációs igazgatóságától kapott válaszból kiderül, hogy lezárt vágányról van szó, azaz nincs és nem is lehet rajta vasúti forgalom. Korábban az egyetemvároshoz biztosított kapcsolatot, és a Miskolc-Diósgyőr vasútvonalból ágazott le.

Üzemen kívül

– A vasúttársaság árufuvarozásra használt Miskolc-Diósgyőr vasútvonala a képen látható vágánnyal párhuzamosan, de jóval odébb, a lakótelephez közel fut, annak forgalma zavartalan – tájékoztatta lapunkat a vasúttársaság. Hozzáfűzték, az ő vágányukat nem veszélyezteti a másik, üzemen kívüli vágánynál történt jelenlegi beomlás.

A „levegőben lógó sínek” az épülő Science Múzeumhoz tartoznak. Szőke Tibor ügyvezető megerősítette, valóban üzemen kívüli vágányokról van szó, azaz egy telken belüli holtvágányról: nem jár rajta vonat.

– Már fa, mégpedig egy körülbelül húsz centi átmérőjű is nőtt a sínekre – mondta. Megtudtuk még: ha odaér az építkezés, javítják, rekonstruálják a beomlott részt. Szőke Tibor szerint a fotókon látszik egyébként, hogy a megerősítő támfal egy része már kész, azt folytatják majd tovább.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában