Helyi közélet

2013.03.12. 09:54

Lehengerelte az úthengert: Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 11-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 11-én is több esetben történt rendőri intézkedés.

Lehengerelte az úthengert

Megyénk útjain az elmúlt nap kettő személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt és nyolc anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A délelőtti órákban egy Citroen vezetője Sajóbábony irányából haladt a miskolci Búza tér felé a 26-os számú főközlekedési úton. Eddig ismeretlen okból a sofőr nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezetett és emiatt neki koccant az előtte haladó személygépkocsinak, majd megállás nélkül tovább hajtott. Ezt követően a vezető a kihelyezett forgalomelterelést figyelmen kívül hagyva a lezárt külső sávban tovább közlekedett, ahol három közúti jelzőtáblát elsodort végül egy kézi úthengernek ütközött, melyet maga előtt tolva a vízelvezető árokba állt meg. A kórházba szállított sofőrnél az ügyeletes orvos nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket állapított meg. A körülményeket a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Egy személygépkocsi vezetője a kora délutáni órákban Mezőkövesd belterületén kanyarodása közben nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak így a két jármű összeütközött. A biciklis férfit személyi sérülésekkel szállították kórházba. A közlekedési baleset körülményeit a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei közúti ellenőrzés során egy ittas sofőrtől a helyszínen bevonták a jogosítványát. A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában kilenc főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy fatolvajjal, kettő „bolti szarkával”, illetve egy garázdával szemben hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot. A edelényi és encsi rendőrök kettő, illetve egy illegális fakitermelőt, míg az Ózdi Rendőrkapitányság egy nőt vett szabálysértési őrizetbe tiltott kéjelgés miatt. Magánlaksértés miatt pedig a mezőkövesdi rendőrök intézkedtek egy nővel szemben, aki szintén őrizetbe helyezett a hatóság.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában