Helyi közélet

2013.03.28. 14:29

Fokozott figyelem és készenlét - Közlemény

Miskolc - A nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszint emelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain.

Miskolc - A nagy mennyiségű csapadék és a várható olvadás vízszint emelkedést okozhat a Szinván és Miskolc egyéb vízfolyásain.A Szinva meder partfalerősítésének és mederkotrásának köszönhetően egy 60-70 cm-el magasabb vízszint sem jelenthet árvízveszélyt, de a Szinva felső szakaszán (Alsóhámor- Lillafüred közötti szakasz, Pecér völgy, Baráthegyalja u., Bölcs utca) a szűk mederszelvényen lezúduló nagy mennyiségű víznek romboló hatása lehet. Ezekre a szakaszokra a város kiemelt figyelmet fordít.

A Városgazda Kft. és a Közterület- Felügyelet 0-24 óráig megerősített figyelőszolgálatot tart.

A homokzsákok az említett helyszíneken rendelkezésre állnak, a deponálási pontokat pedig táblák jelölik.

A deponálási pontokon elhelyezett 1500 db homokzsák az azonnali reagálást, a megelőző felkészülést szolgálja, ezért kérjük a lakosságot, ne vigyék el a homokzsákokat, hanem azokat szükség esetén a mederpartra helyezzék el!

A Városgazda Kft. telephelyén további zsákok és homok áll rendelkezésre.

A Hámori tó elő-apasztásos ürítése folyamatos.

Veszélyhelyzet esetén a Városgazda 600 főve tudja megkezdeni a védekezést, a Polgárvédelmi egységnél pedig 300 műszaki mentő áll készenlétben.

A víztermelő telephelyeken is folyamatos, 24 órás a monitoringozás, vagyis a források nyersvizének minőségi változását állandóan mérik. Az ellenőrző rendszer érzékenysége riasztási és kizárási határértékre van beállítva, ami azt jelenti, ha karsztvíz árhullám alakulna ki a Bükkben, a riasztási határérték elérése esetén a szabályzatban rögzített módon fokozott odafigyelést, gyakoribb, hatóságilag akkreditált vízmintavételezést és gyorstesztet alkalmaznak.

Amennyiben bármelyik víztermelő telephely kizárásra kerül, úgy a MIVÍZ Kft. a többi víztermelő telephelyből, az ivóvíztározó medencéiből, valamint más társvízműtől vásárolt ivóvízzel fogja biztosítani a folyamatos vízellátást. A folyamatos vízellátás érdekében a MIVIZ Kft. mindent előzetes intézkedést megtett, a húsvéti időszakban is fokozott készenlétet tart.

- Dobos Tímea szóvivő, M.M.J.V. Polgármesteri Hivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában