Helyi közélet

2013.03.07. 08:29

Éledő kohászremények

Miskolc - Két engedély megvan, már csak az építési engedély van hátra...

Miskolc - Két engedély megvan, már csak az építési engedély van hátra...

Acélgyártó üzemet és folyamatos öntőművet létesíthet és működtethet a Diósgyőri Ipari Parkban a Miskolc Steel Mills Kft. Az ehhez szükséges egységes környezethasználati engedélyt ugyanis megkapta a társaság az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől – írta az Észak-Magyarország január közepén. Az azóta eltelt időben a társaság kézhez kapta a valamivel több mint 322 ezer tonna éves kapacitással tervezett hengermű engedélyét is a környezetvédelmi hatóságtól, így a befektetőcsoport szakemberei immár az építési engedély beadásához szükséges dokumentumok összeállításán dolgoznak. Ezzel párhuzamosan pedig tárgyalnak többek között a majdan keletkező salak elhelyezéséről is.

Az Észak-Magyarország információja szerint legkésőbb március végén beadják a kérelmet, és az engedélyezési eljárás szokásos 30 napos határidejét tekintve akár már április végére megkaphatják az építési engedélyt. Ez esetben május 1-jén nemcsak a munka ünnepét, hanem az új diósgyőri kohászat alapkövének letételét is ünnepelhetnénk. És ha minden a tervek szerint halad, az építkezés megkezdését követő 12 hónap múlva a hengermű, újabb 6 hónap múlva pedig az acélmű indulásáról tudósíthatunk.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában