Helyi közélet

2013.03.21. 19:13

Ajándék a Nestlé-nyuszitól

Borsod-Abaúj-Zemplén - Csaknem 1500 megyénkbeli gyermeket ajándékoz meg húsvéti édességgel a Nestlé Hungária.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Csaknem 1500 megyénkbeli gyermeket ajándékoz meg húsvéti édességgel a Nestlé Hungária.A Nestlé idén húsvétkor szeretné megörvendeztetni a megyében élő gyermekeket, ezért közel 44 000 darab üreges csokifigurát ajánlott fel, közel 5 millió forint értékben az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül. A rakományt csütörtökön indították útjára, Juhász Péter, Európa-bajnok közreműködésével. A Nestlé Hungária Kft. diósgyőri gyárába a média képviselőin túl hivatalos volt néhány gyermekvárosi, továbbá autista gyermek is, akik nevelőik kíséretében először meghallgatták Jean-Pierre Polanen, a szerencsi és diósgyőri Nestlé-gyárak igazgatójának szavait. Megtudtuk: a közel 4 tonna húsvéti édességet 20 intézménybe szánják, ebből 14 megyénkbeli. Jut belőle Szolnokra, Orosházára és Budapestre is.

– A kapcsolatunk nem most kezdődött - mondta el lapunknak Rácsok Balázs, a segélyszervezet országos szakmai vezetője. – A tavaly karácsonyi adománygyűjtéskor mi kerestük meg a gyárat, s járultak hozzá az akciónkhoz. Most, húsvét előtt már ők kerestek meg bennünket, ezzel is kifejezve, hogy aktív szereplői kívánnak lenni a helyi közösségnek.

Családi kötődés okán is

Ennek népszerűsítésében és az adományok eljuttatásában szerepet vállalt Juhász Péter erőemelő, aki az utolsó raklapnyi finomságot maga rakta platóra. A sportoló édesapja korábban a szerencsi gyárban dolgozott, már csak ezért is szívesen működött közre.

Mint megtudtuk: a kamion Diósgyőrből egyenesen Budapestre ment, minthogy az erre vállalkozó 40 önkéntes ott porciózza ki, s csomagolja be a különböző, hagyományosnak egyáltalán nem mondható finomságokat, hogy aztán egy visszaúttal eljuttassák azokat a gyermekintézményekbe. (Arra nem kaptunk választ, miért nem megyénkben toborzott a segélyszervezet 40 önkéntest, ezzel üzemanyagot/költséget spórolhattak volna meg. a környezetkímélésről nem is szólva.)

A vendégek természetesen kóstolót is kaptak a helyszínen. A gyerekek alig hitték, hogy kedvükre lakmározhatnak a tetszetős és finom húsvéti fincsiségekből.

Egy elégedett kóstoló

Radics Olivér (16) a miskolci volt gyermekotthon lakója:

– Lehetett jelentkezni, ki szeretne eljönni a csokigyárba, s szerencsémre ki is választottak. Nagyon szeretem a csokoládét, magamnak is szoktam venni és a testvéreimnek is, ajándékba. A húsvéti locsolkodáskor is leginkább a csokinak örülök. Az otthonban is szoktunk kapni húsvéti édességeket, de ennek az adománynak nagyon fognak örülni a többiek is. Ilyen még nem volt, hogy egyszerre ennyi csokoládé érkezzen ajándékba, én nem is láttam még ennyit, közel 4 tonnányit egyben.

ÉM-SzK


A Nestlé-adományból részesülő B.-A.-Z. megyei intézmények

doboz sorszám

Partner intézmény

gyerekszám/az adományból készíthető ajándékcsomagok száma

1

Szerencs, Gyárkerti Óvoda

50

2

Szerencs, Rákóczi Zs. Általános Iskola

50

3

Szerencs, Bólyai János Általános Iskola

50

4

Miskolc, Autista Iskola

50

5

Miskolc, Gyermek Egészségügyi Központ

100

6

Miskolc, Gyermekváros

25

7

Miskolc, Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézet

25

 

Összesen

350

8

Avastetői Óvoda, Miskolc

195

9

Éltes Mátyás Óvoda, Ált. Isk. és EGYMI, Miskolc

425

10

Gondozási Központ - Gyermekjóléti Szolgálat, Alsózsolca

340

11

Göncruszkai Református Egyházközség, Göncruszka

270

12

Iránytű Avasi Szociális Szolgálat, Miskolc

200

13

MÖSZ Miskolc CSÁO (saját)

30

14

Nem adom fel Alapítvány, Martonyi

20

 

Összesen

1480

Megjegyzés: Az adomány egy része Szolnokra, Orosházára és Budapestre kerül...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában