Helyi közélet

2013.03.28. 12:19

A belügyminiszter több rendőrt ígért Lyukóba

Miskolc - Közrend, közbiztonság, közösségi közlekedés - ezek voltak a témái a diósgyőri lakossági fórumnak.

Miskolc - Közrend, közbiztonság, közösségi közlekedés - ezek voltak a témái a diósgyőri lakossági fórumnak.Dr. Kovács László és Seresné Horváth Zsuzsanna önkormányzati képviselők ismét lakossági fórumot tartottak hétfőn az Ady Művelődési Házban. A rendezvényen dr. Kriza Ákos polgármester mellett dr. Bogyai Ferenc, városi rendőrkapitány, Molnár József, a Diósgyőri Rendőrörs parancsnoka, Miklós Béláné, a hatósági osztály vezetője, Kovács László, a közterület-felügyelet vezetője, Vassné Papp Nóra, közrendvédelmi referens, Szőnyi Péter, a Zöld Nyíl projektigazgatója, Angyal László, az MVK Zrt. osztályvezetője, Csengő Péter menetrendi főmunkatárs, Rogosz Sándorné, a városüzemeltetési osztály vezetője és Lévai István, közlekedési referens vettek részt. Seresné Horváth Zsuzsanna azzal kezdte, hogy körzetéből a legtöbb probléma a Kurucz és Árpád utca közötti parkkal kapcsolatban érkezik. Ezen kívül a közbiztonság, a szemetelés, a nem megfelelően dolgozó közmunkások is fontos kérdések körzetében. Azt is elmondta: a parkban hamarosan szeretnének parkőri szolgálatot felállítani, hogy a közbiztonság kérdése rendeződjön. Beszélt arról is, hogy az úgynevezett szilvamag területét is szeretnék rendezni, és felmerült az is, hogy a diósgyőri országzászló ott kapna helyet.

A polgármester azzal kezdte, hogy Miskolcon, azon belül Diósgyőrben is kiemelt kérdés a közbiztonság. Hangsúlyozta: Sebestyén László országgyűlési képviselő egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel, ennek köszönhetően hamarosan állandó állomány, megerősített rendőri erők lesznek a Lyukóvölgyben. Dr. Kriza Ákos arra is kitért, hogy folyamatos támadások érik az utcájában történt aszfaltozással kapcsolatban, de "amióta polgármester vagyok, egyetlen méter aszfalt sem épült a házam előtt" - jelentette ki.

Nemcsak Lyukó...

A fórumon hozzászólók között a leggyakoribb téma a kátyúzás volt, illetve a közmunkások, egészen pontosan az, hogy csak "támasztják a lapátot". A polgármester az előbbivel kapcsolatban elmondta: eddig csak sürgősségi kátyúzást végeztek, a nagyobb munkálatokra - ha az időjárás is engedi - húsvét után kerül sor. "Összehangoltan, a város különböző pontjain, több csapat dolgozik majd egyszerre" - hangsúlyozta.

A közmunkásokkal kapcsolatban elmondta: "Ők nem azok az emberek, akik megszokták a munkát, de el kell érni, hogy ne csak támaszkodjanak munka közben, hanem termelő tevékenységet folytassanak."

Lyukóvölgy problémája ezen a fórumon is szóba került. Volt, aki arra panaszkodott, hogy a hétvégi házát szétszedték, már a kerítést bontják, a buszmegállóban nem lehet megmaradni, attól félnek, egyszer őket is agyonverik, ha kimennek a házukhoz.

Erre a hozzászólásra dr. Bogyai Ferenc reagált: "Lyukóvölgy problémája nem az, amit a rendőrség fog megoldani. Nem tudom ígérni, hogy minden ház mellé rendőrt állítok. De a kedvünkért nem fog senki megfagyni és éhenhalni, ezért a primitív lakosság ha szükséges odamegy és elveszi, ami kell neki" - fogalmazott. Arról is beszélt, hogy elkezdődött egy komplex program Lyukóban, amely a társadalmi problémákra keresi a választ. Azt is elmondta: nem szabad elfelejteni, ha nagy erőket fordítunk Lyukóba, akkor azt máshonnan vesszük el. "Csínján kell bánni azzal a kijelentéssel, hogy csak a Lyukóvölgyben van probléma..." - fogalmazott.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában