Helyi közélet

2013.02.21. 12:35

"Új" szereplő a kosárlabda palettán: Work Force-DVTK

Miskolc - Névváltoztatáson esett át a diósgyőri női kosárlabdacsapat február 21-én.

Miskolc - Névváltoztatáson esett át a diósgyőri női kosárlabdacsapat február 21-én.A diósgyőri női kosárlabdacsapat számára 1992. január 23-án engedélyezte az országos kosárlabda szövetség akkori főtitkára, Horváth Frigyes, hogy az addigi DVTK helyett – az ezt megelőző hónapban 17 természetes személy által alapított sportszervezet nevét viselve – DKSK-ra változzon meg a klub neve. 21 év és 29 nap után, csütörtökön az együttes visszatért a korábbi nevéhez, megtartva a mostani szezon közben felvett szponzori előtagot, így a jövőben Work Force-DVTK-ként játssza a meccseit mind a Magyar Kupában, mind a hazai bajnokságban, illetve a szlovák-magyar közös középszakaszban, és természetesen a nemzetközi porondon, a hétvégi Közép-Európa Liga döntőjében is.

Mindez annak köszönhetően jött létre, hogy a kosárlabda klub első embere, Szabó Tamás és a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek a képviselője, Sántha Gergely együttműködési szerződést írt alá, az eseményt bejelentő sajtótájékoztató előtt. Ennek értelmében a DVTK névhasználattal és -címer használati jogával rendelkező, a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető Diósgyőri FC Kft. hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben a női kosárlabdacsapatot működtető gazdasági társaság is használhassa a DVTK elnevezést, és ezzel összefüggésben a Borsodsport Invest Kft. havi bontásban támogatói szerződést köt a kosarasokat működtető DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Kft.-vel. Az egyelőre nyárig tartó kontraktus anyagi részéről a szerződést aláíró felek nem kívántak nyilatkozni, csupán annyit sikerült megtudnunk a sajtótájékoztatón felett kérdéseinket követően, hogy milliókban mérhető támogatásról van szó. A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a tervek szerint az együttműködés a 2013/14-es évadban is folytatódik, és ennek eredményeként a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságban többségi tulajdonos, a milliárdos nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe tartozó Borsodsport Invest Kft. a kosarasokat működtető cégeben is tulajdonrészt szerezhet.

Ünnepélyes keretek

Ezt az ünnepélyes aktust voltak hivatottak ékesíteni a meghívottak, a kosárlabdacsapat részéről, Bukovszki Mónika, Ocsenás Barbara, Bozóki Bettina és Brittainey Raven, a focistáktól négy nagyágyú, José Luque, Tisza Tibor, Kádár Tamás és Rudolf Gergely. Utóbbiak DVTK címerű mezeket adtak ajándékba a hölgyeknek, valamint DVTK ajándékcsomagot, amit a hölgyek saját mezeikkel viszonoztak. A DVTK nagycsalád egymásra találását a két csapatkapitány, Bukovszki Mónika és José Luque kézfogása és puszija pecsételte meg.


A résztvevők mondták

A történelmi pillanat kapcsán a sajtótájékoztatót tartó szereplők a következőkkel kommentálták.

Sántha Gergely (a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-ben többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft. ügyvezető igazgatója): ,,Ma reggel Szabó Tamással aláírtunk a névadó szponzorságról szóló szerződést, ami 2013 nyaráig szól, és ha ez sikeres lesz, akkor még szorosabb együttműködés jöhet létre. Ez a lépésünk része a DVTK átfogó stratégiájának, azon törekvésünknek, hogy a DVTK ernyőmárkává váljon, hogy kiemelkedő eredményeket érjünk el az utánpótlás nevelésben, hogy megszólítsuk a régióban élő embereket. Mivel a kosárlabdacsapat szép sikereket ért el a közelmúltban, ez is inspirált minket arra, hogy együttműködése lépjünk. Február 21-én új fejezet kezdődik a DVTK-, és nem utolsósorban a kosárlabdacsapat életében, ugyanis innentől ezt a márkanevet már nem csak a labdarúgócsapat viseli.”

Dudás Hunor (a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója): ,,Megtiszteltetés, és egyben nagy öröm, hogy bővül a klub. Ezen együttműködés legfontosabb szereplője Szabó Tamás, éppen ezért a neki szóló gratulációval szeretném kezdeni mondanivalómat. Ugyanis ő volt az, aki feltámasztotta, a diósgyőri női kosárlabdacsapatot, és munkájának eredményeként nagyon rövid idő fantasztikus eredményeket értek el. Nem titkolt célunk, hogy a klubot, márkaként, brandként építsük fel, és ebbe remekül illeszkedik bele a női kosárlabdacsapat.”

Szabó Tamás (a diósgyőri női élvonalbeli kosárlabdacsapatot működtető DKSK-MISI Kosárlabda és Szabadidő Kft. ügyvezető igazgatója, a sportszervezet többségi tulajdonosának képviselője): ,,Úgy gondolom, hogy ez egy mérföldkő, nem csak DVTK, hanem Borsod megye sportéletében is. A mai napon visszatértünk a gyökerekhez, ezzel olyan lépést teszünk meg, amivel a DVTK a régió vezető brandje lehet, és ez nem csak a két csapat, hanem a régió sikerességéhez is hozzájárulhat. 2007-ben az élvonalból kiesett, ellehetetlenült női kosárlabdacsapatot sikerült négy után, 2011-ben újraéleszteni, és ebben az évben minden sorozatban a négy közé jutni. És nem mellékesen ezzel összefüggésben a DVTK vezetőit, és tulajdonosát, Leisztinger Tamás is meggyőzni, hogy érdemes egy családot alkotniuk a labdarúgóknak és a kosarasoknak. Ez rendkívül fontos, és nem csak az anyagiak miatt, hanem azért is, mert ez sok egyéb előnyt is biztosít számunkra, ráadásul ennek eredményeként jövőre abszolút az élcsapatok közé tartozunk majd. Nem titok, hogy szeretnénk visszatérni az európai kosárlabda szövetség égisze alatt zajló sorozatba, és ott pedig olyan eredményt akarunk elérni a következő évadban, amellyel túlszárnyalhatjuk a diósgyőri kosárlabda eddigi csúcsát, a nyolc közé kerülést az Európa Kupában. Örömmel mondhatom: mi is elkezdtük kiépíteni az utánpótlásunkat a megyében, jelenleg nyolc városban működnek utánpótláscsapatainak és év végére szeretnénk azt elérni, hogy a megye mind a 16 járásában jelen legyünk.”

Boros Árpád (a DKSK örökös tiszteletbeli elnöke): ,,Köszönöm, hogy itt lehetek 80 évesen egy ilyen történelmi pillanatban. Múlt nélkül nincs jövő, és az én személyes kötödésem a DKSK-hoz ugyanolyan, mint a DVTK-hoz. Ugyanis engem 1982-ben választottak meg a DVTK női kosárlabda szakosztály elnökének, vagyis én az eredeti néven is szolgáltam a kosárlabdát. Azt a sportágat, ami 1945 nyert teret Diósgyőrben, és Kamarás Pista bácsi és felesége révén indult nagy fejlődésnek, és emelkedett a legismertebb, legsikeresebb diósgyőri szakosztályok közé. Igaz, a budapesti csapatokat nem nagyon sikerült megelőzni, éppen ezért, amikor szakosztályvezető lettem, egy olyan fenegyerek edzőt próbáltam keresni, akivel ez sikerülhet. És meg is találtam, Király Sándor személyében. Az ő irányításával, immár DKSK néven sikerült megszerezni az első bajnoki ezüstérmet 1992-ben, majd egy év múlva Magyar Kupa aranyat is, ráadásul a jó eredményeinek köszönhetően a kosárlabda szövetség Miskolcot a kosérlabdázás városa címmel tüntette ki. A 90-es években egy egész éremcsokrot gyűjtöttünk, és a mai napon azt kívánom az utódaimnak, hogy legalább ilyen fényes medálsoruk legyen, és nem lesz baj, ha lesz közte fényesebb is, mondjuk egy bajnoki arany. Tisza szívemből kívánom ezt a városnak, magamnak pedig azt, hogy ezt megélhessem. Sportvezetőként sok álmatlan éjszakát átéltem, de amikor meccset játszottunk, és meghallottam a szurkolók morajlását a nézőtéren, az mindenhez erőt adott. Ehhez hasonló élményeket kívánok azoknak, akik a jelenben tesznek a diósgyőri női kosárlabdáért.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában