Helyi közélet

2013.02.07. 10:18

Orvvadászok rendőrkézen

Edelény, Galvács, Szendrő - A közelmúltban Galvács külterületén orvvadászni induló férfiak vad helyett pusztán „bakot” lőttek.

Edelény, Galvács, Szendrő - A közelmúltban Galvács külterületén orvvadászni induló férfiak vad helyett pusztán „bakot” lőttek.A helyi vadásztársaság bejelentése nyomán ugyanis az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének körzeti megbízottjai a bejelentést követően azonnal elfogták és előállították őket. Az ügyben a rendőrség a fegyvereket lefoglalta és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés, valamint lopás vétség kísérlete miatt indított büntetőeljárást.

Galvács község külterületén 2013. február 1-jén a koraesti órákban a helyi vadásztársaság vadászai őz-selejtezést tartottak, amikor lövésre lettek figyelmesek. Mivel tudomásuk szerint a területre más nem volt bejelentkezve, ezért a lövést leadó felkutatására indultak, amivel egyidőben értesítették a Szendrő Rendőrőrs szolgálatban lévő körzeti megbízottját.

A vadászok a galvácsi pulykatelephez érve egy személyre lettek figyelmesek, aki vállán puskával közeledett feléjük. Amikor azonban kilétéről érdeklődtek az ismeretlen a puskát eldobva elmenekült.

Az időközben kiérkező rendőrjárőr megkezdte az adatgyűjtést, melynek során megtalálta azt a gépkocsit és annak sofőrjét, aki az orvvadászatot folytató személyt a helyszínre szállította, egyben sikerült beazonosítani az elkövetőt, valamint a fegyver származási helyét is.

A kihallgatások során megállapítást nyert, hogy engedéllyel tartott fegyvereivel egy szendrői lakos és annak miskolci barátja indult el idegen területre, illegálisan vadászni, ahová egy ismerősük szállította őket. Míg a fegyverek tulajdonosa kávézott, addig a korábban szintén vadász barátja az egyik fegyvert a kocsiból magához vette és kiült a közeli lesre.

A lesen megbújó orvvadász ekkor egy őzekből álló csordát vett észre, egy lövést le is adott, ami azonban nem talált. A „baklövést” követően társaihoz visszaindulva, útközben belefutott a helyi vadászok egyikébe és a puskát eldobva a helyszínről elmenekült.

A két társával együtt elfogott és előállított 40 éves miskolci férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett. A szendrői 34 éves társának addig meglévő fegyverengedélyét a rendőrök visszavonták, a fegyvereit pedig lefoglalták.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában