Helyi közélet

2013.02.09. 15:59

Megkérdeztük a végzősöket: Van-e már állásajánlata?

Miskolc - A friss diplomás villamosmérnök Kiss Imrének már van állásajánlata. Sőt! Hamarosan kezdeni is fog. Hogy hol? "Maradjunk annyiban, hogy Felsőzsolcán." - fogalmazott sejtelmesen.

Miskolc - A friss diplomás villamosmérnök Kiss Imrének már van állásajánlata. Sőt! Hamarosan kezdeni is fog. Hogy hol? "Maradjunk annyiban, hogy Felsőzsolcán." - fogalmazott sejtelmesen.Ruszkai Ádám, villamosmérnök elárulta, hogy még nincsen, ám ennek ellenére nem érzei rossznak a helyzetet, több állásinterjún is volt. - A napokban megyek a Boschba, egy spanyol cégnél interjúztam csütörtökön, de több állásközvetítővel is tartom a kapcsolatot - mondta.

Az ugyancsak villamosmérnök Kiss Imrének viszont van állásajánlata. Sőt! Hamarosan kezdeni is fog. Hogy hol? "Maradjunk annyiban, hogy Felsőzsolcán." - fogalmazott sejtelmesen.

Godzsák Melinda, a műszaki anyagtudományi kar végzős MSC hallgatója ugyanakkor a tanszéken szeretne maradni doktoranduszként, ezért aktívan még nem keresett állást. "Ha most mégis munkát kellene azonnal keresnem, akkor a Dunántúlon és Budapesten biztosan lenne állás öntődékben, hőkezelő üzemekben." - tette hozzá.

Még nincs állásajánlata Dócza Dávid gépészmérnöknek sem. Nem is csoda, ugyanis két évig mesterképzésen vesz részt és csak azután szeretne munkát keresni. Elmondása szerint külföldön is vállalna munkát.

- Remélem minél hamarabb sikerül elhelyezkednem a szakmában, de állásajánlatom egyelőre nincs. Igazándiból most fogok belevágni a keresgélésbe, Magyarországon és külföldön is - ezt már Hok Henriett, a műszaki földtudományi kar végzőse, immár környezetmérnökként nyilatkozta.

Nincs állásajánlata, ugyanis mesterképzésen szeretné folytatni tanulmányait Kurgyis Kata, de nem Magyarországon, hanem Ausztriában. Úgy vélte, hogy BSC diplomával elhelyezkedni jelenleg legfeljebb protekcióval lehet, de akkor is csak jó érdemjegyű diplomával. A boldoguláshoz ugyanis mesterdiploma kell mindehhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában