Helyi közélet

2013.02.06. 12:43

Leendő tűzoltók évnyitója

Miskolc - A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában kedden tartották a tűzoltó II. szakképzés ünnepélyes tanévnyitóját, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője.

Miskolc - A Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában kedden tartották a tűzoltó II. szakképzés ünnepélyes tanévnyitóját, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. A rendészeti szakközépiskola a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtal együttműködve a katasztrófavédelmi állomány új típusú rendészeti alapképzése keretében, tűzoltó II szakképesítésre készíti fel a szerződött fiatalokat. Közel 70 tanuló a képzés első két hónapját tölti a szakközépiskolában, majd a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban folytatódik a felkészítésük. A fiatalok Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyéből érkezetek Miskolcra.

A tanévet ünnepélyes keretek között dr. Gubicza József tűzoltó alezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője nyitotta meg, majd Lövei László rendőr alezredes, a szakközépiskola igazgató-helyettes köszöntötte az új tanulókat.

Lipták Attila tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a tanteremben beszélgetett a leendő tűzoltókkal. Hangsúlyozta a rendvédelmi szerveknél szolgálatot teljesítők hivatástudatának fontosságát, kiemelte, hogy a beiskolázott hallgatók a megszerzett tudás birtokában egy olyan közösségnek lesznek tagjai, ahol nem csak a szolgálatban kell példamutatóan viselkedniük, de velük szemben szolgálaton kívül is magasabb morális elvárásokat támaszt a társadalom. Felvázolta, hogy a képzés sikeres befejezését követően biztos és kiszámítható jövőkép vár rájuk, tette hozzá Hudák Andrea.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában