Helyi közélet

2013.02.27. 13:53

Jobbik: elégtelen a Fidesz ingatlangazdálkodása

Miskolc - A miskolci önkormányzat tehetséges, családalapítás előtt álló fiatalok helyett évek óta olyan embereknek juttat önkormányzati lakásokat, akik aztán büntetlenül rombolhatják a város ingatlanvagyonát - mondta Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

Miskolc - A miskolci önkormányzat tehetséges, családalapítás előtt álló fiatalok helyett évek óta olyan embereknek juttat önkormányzati lakásokat, akik aztán büntetlenül rombolhatják a város ingatlanvagyonát - mondta Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.Hozzátette: közérdekű adatkéréssel fordult a városvezetéshez, hogy kiderítse, miért bontott el a MIK Zrt. egy önkormányzati ingatlan együttest a Szendrei utcában. "A kapott válaszokból kiderült, az önkormányzat éveken keresztül olyan lakóknak adta bérbe a lakásokat, akiknek többsége se közüzemi számlákat nem fizetett, se bérleti díjat - volt, aki közel 1 millió forint lakbértartozást halmozott fel a várossal szemben - emellett a „bérlők” olyan károkat okoztak az épületben, hogy azt végül az adófizetők pénzén le kellett bontani" - fogalmazott. A politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy az önkormányzat ahelyett, hogy a kilakoltatta volna a renitenseket, hagyta, hogy azok éveken keresztül pusztítsák a közvagyont.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában