Helyi közélet

2013.02.26. 16:11

Így adhatják ki a Tiszti klubot

Miskolc - A volt Tiszti klub épületét kiadná a város. El is adhatnák, de akkor az ár nagy része az államé.

Miskolc - A volt Tiszti klub épületét kiadná a város. El is adhatnák, de akkor az ár nagy része az államé.Ecetfa nő ki az egykori Tiszti klub épületéből. Ez a kisebb probléma, az épület belül is romos, felújítására több tízmillió forintra lenne szükség. A város azonban éppen bérlőt keres rá.

Egy érdeklődő akadt volna, a Miskolci Kortárs Művészeti Alapítvány. Igaz, ők nem tudnak fizetni az épületért, de közművelődési megállapodás keretében működtették volna, mint kortárs művészeti központot. Mindezt Orbán Dénes, az alapítvány elnöke mondta el lapunknak. A város azonban elutasította ezt a kezdeményezésüket. AZ elnök szerint azzal: örülnek a civil kezdeményezésnek, de csak gazdasági alapon tudják bérbeadni. Azt is megtudtuk: az alapítvány pályázatokból – immár telephely birtokában – felújította volna az ingatlant.

Eladási nehézségek

Mi lesz az egyébként meglehetősen lerobbant épülettel? Miért nem kaphatta meg az alapítvány? – kérdeztük a Miskolc Holdingot. „2001-ben a Magyar Államot képviselő Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. adta át a tulajdonjogát a Miskolc, Csengey G. 3-5. szám alatti ingatlannak, a Miskolc részére. Öt évig elidegenítési tilalmat kötött ki az átadó, de a letelte után is erős megkötéseket tartalmaz az Ingatlanátadási megállapodás. Kizárólag foglalkoztatás-, szociálpolitikai, ifjúságpolitikai, valamint iparfejlesztési célok megvalósításának elősegítésére használhatja a város az ingatlant...” – válaszolta Pásztor Imre, a cég kommunikációs igazgatója. „A fentebb említett valamelyik célt megvalósító funkció működtetésére a város keresi a partnert. De a hasznosító megtalálásának további nehézségét jelzi az is, hogy az ingatlan tulajdonjogának eladása esetén a bevétel 70 százalékát a Magyar Állam központi költségvetésébe kellene befizetni” – tudtuk meg.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában