Helyi közélet

2013.01.11. 13:02

Ötödik a megyei az év kórháza versenyben

Budapest, Miskolc - Ötödik helyen végzett Az év kórháza 2012 versenyben a B.-A.-Z. megyei kórház.

Budapest, Miskolc - Ötödik helyen végzett Az év kórháza 2012 versenyben a B.-A.-Z. megyei kórház. A versenyt a HáziPatika.com egészségügyi portál hirdette meg tavaly már a nyolcadik alkalommal, a díjat az olvasók szavazata alapján ítélték oda. Az első helyen a fővárosi Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika végzett: ezt az intézményt tartják a legjobb kórháznak a hazai betegek. Az év kórházára öt kategóriában – orvos-szakmai ellátás, ápolás- és szakszemélyzet, infrastruktúra, ellátás, valamint környezet és tisztaság – lehetett szavazni, és több mint negyvenezer szavazat érkezett a 2012. október 15-től december közepéig tartó voksolási időszakban.

A rangsorban változás állt be 2011-hez képest. Míg korábban az egyes kategóriákban a debreceni, ózdi, általánosságban a kelet-magyarországi intézmények uralták, most veszprémi, csomai, nagykanizsai kórház került az élre. A megyei rangsorban Borsod-Abaúj-Zemplén 2012-ben a 18. helyen végzett.

Az országos listán a megyei kórházon kívül két további megyénkbeli kórház szerepel: a megyei kórházhoz tartozó miskolci Szent Ferenc Kórház (18. helyezés) és a DE OEC Kazincbarcikai Kórház (24. helyezés).

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában