Helyi közélet

2013.01.22. 12:55

Lehet hogy Borsod megyei lesz Magyarország hangja?

Miskolc, Budapest - Október óta kísérhetjük figyelemmel a TV2 új tehetségkutatójának péntek esti adásait, ahol egy miskolci fiatalember egyszer csak jött, látott … és karnyújtásnyira került a győzelemtől. Ugyanis Pál Dénes karakteres, egyedi hangjával a döntőig, a legjobb 4 közé jutott. Ám meggondolatlanság lenne azt állítani, hogy „csak” ennyi elég lett volna ehhez az elismerésreméltó teljesítményhez.

Miskolc, Budapest - Október óta kísérhetjük figyelemmel a TV2 új tehetségkutatójának péntek esti adásait, ahol egy miskolci fiatalember egyszer csak jött, látott … és karnyújtásnyira került a győzelemtől. Ugyanis Pál Dénes karakteres, egyedi hangjával a döntőig, a legjobb 4 közé jutott. Ám meggondolatlanság lenne azt állítani, hogy „csak” ennyi elég lett volna ehhez az elismerésreméltó teljesítményhez.

Ahhoz, hogy valóban lássuk ennek a teljesítménynek az értékét, tisztába kell kerülni a TV2 új műsorának felépítésével. Ez elsősorban nem tehetségkutató, ez énekverseny! Itt a Szerkesztők nem csak azokból az „utcáról beesett” vélt vagy valós tehetségekből tudnak meríteni a fellépők kiválasztásakor, - mint más tehetségkutató műsorok esetében – hiszen itt a műsor kezdését megelőzte egy nagyon alapos országos kutató munka, amelynek során személyesen keresték fel azokat a már fél profi és profi előadókat, akiket eddig valamilyen oknál fogva még elkerült az országos ismertség. Ezeknek az előadóknak a verseny megadta a lehetőséget az áhított országos ismertségre. Ilyen formán kerülhetett a versenyzők közé a szakma rögös útján régóta toporgó Weisz Viktor vagy épp Gájer Bálint. Illetve ez a fajta köztudatba kerülés lehetett a motiváló a régről ismert Mohamed Fatima (Fekete Vonat) és Veres Mónika (Nika) esetében is. Ezeknek az énekeseknek azonban talán ennyi még kevés lett volna ahhoz, hogy nevüket és arcukat adják egy újabb énekes műsorhoz. A verseny szakmaiságának egyik ékköve, hogy itt minden esetben a versenyzők élő zenére, vagyis egy zenekarral és élő vokállal a hátuk mögött léphetnek színpadra. Ez nagy kihívást és megtisztelést jelenthet egy szakmabelinek, hiszen az ország legjobb session-zenészeiről van szó. A műsor együttese, a Voice Band élén is egy régebbi tehetségkutatóból ismerős arcot fedezhetünk fel, a 2012-es magyar Eurovíziós verseny második helyezettjét, Heincz Gábort.

Mindezt egybegyúrva talán már világos, milyen erős mezőnyről és szakmailag mennyire jól összerakott műsorról van szó.

Ennek a nívós versenynek a legjobb 4-esébe került be Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik szülöttje, Pál Dénes. A válogatón a Crash Test Dummies együttes Mmmm mmm mmm c. dalát énekelte el, amellyel meggyőzte a Mestereket arról, hogy helye van a versenyben. Ám a tehetséges, fiatal énekes nem ezzel alkotta legmaradandóbb produkcióját. Az Agárdi Szilvivel való párbaj-daluk (Kylie Minogue feat Nick Cave Where the wild roses grow) oly mély és megindító duettre sikerült, hogy a Mesterek és a nézők együtt könnyezték végig. Azóta Dénes az 5. élő show-t is sikerrel vette, ami azért is hatalmas teljesítmény, mert minden alkalommal a közönség egybehangzó akarata vitte tovább a következő fordulóra. Dénes szerénységével és az emberek lelkéig hatoló őszinte előadásaival olyannyira vált a közönség kedvencévé, hogy a legutóbbi fordulóban nem kisebb versenytársa ellen sem hagyták kiesni, mint az verseny egyik nagy esélyese, a sokak által favorizált Veres Mónika. Bár a Mesterük, Mező Misi a százalékos pontozásban Móninak adta a továbbjutást jelentő 60%-ot szavazataiból Dénesnek pedig csak 40%-ot, a nézők akarata más volt; így a közönség szavazatainak száma meg tudta fordítani ezt az arányt. Ez Dénes számára is óriási meglepetés volt, hiszen így Ő jutott tovább a január 25-ei döntőbe. A show műsor körüli felhajtás és a nézői buzdítás ellenére Pál Dénes még most is két lábbal áll a földön és szemében ugyanazt a kedvességet és izgalmat lehet látni, mint mikor először a színpadra lépett a háttal ülő Mestereknek. Jogosan szólhat az elismerés: szép volt Dénes, egész Miskolc és Borsod megye büszke lehet Rád!

Január 25-én, pénteken 20:30-tól kísérjük figyelemmel, hogy hogyan képvisel bennünket egy ország előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában