Helyi közélet

2013.01.23. 20:38

Lassan halad a nyomozás

Miskolc - Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják a bírónőt.

Miskolc - Halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítják a bírónőt.Egy idős asszony szörnyethalt, amikor 2011 júniusában autójukba rohant egy másik kocsi. A hölgy a férje által vezetett Suzuki Wagon R-rel utazott Miskolcról Szerencs felé a 37-es főúton, amikor egy szemből érkező Peugeot a kocsijukba csapódott. A hátsó ülésen utazott a hölgy menye, akit mentőhelikopter szállított kórházba, ahol két hetet töltött kómában.

A Peugeot-t egy bírónő vezette, így az ügyében indított eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség végzi. A vétlen autóban utazók szerint lassan halad az eljárás, míg nem történik vádemelés, a biztosító sem fizet.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy – a mentelmi jog felfüggesztését követően – múlt év áprilisában gyanúsítottként hallgatta ki a főügyészség a bírónőt, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége elkövetésének megalapozott gyanúját közölték.

A gyanúsított panaszt jelentett be a gyanúsításközléssel szemben - tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését -, majd írásbeli vallomásában részletes védekezést terjesztett elő. A panaszt a Legfőbb Ügyészség elutasította. A szakértők bevonásával végzett nyomozás határidejét április 23-ig hosszabbította meg az ügyészség, az eljárás valószínűsíthetően ezen határidőig befejeződik.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában