Helyi közélet

2013.01.20. 17:43

Kézműves játszóház az Avasi gimiben

<span style="font-size: 13px;">Miskolc - Az Avasi Gimnázium színháztermében mindig történik valami. Most éppen kézműves játszóház van. A gyerekeknek nagyon tetszik, mert mindig kitalálnak valamit. Most az ott lakó gyerekek álarcokat készíthettek.

Miskolc - Az Avasi Gimnázium színháztermében mindig történik valami. Most éppen kézműves játszóház van. A gyerekeknek nagyon tetszik, mert mindig kitalálnak valamit. Most az ott lakó gyerekek álarcokat készíthettek.

- Igyekszünk közösségformáló rendezvényeket szervezni. Februártól táncház is lesz - mesélte Kurian Kornélia művelődésvezető. Ezeknek a foglalkozásoknak a célja a magyar népi kultúra megismertetése, amit a Nemzeti Kulturális Alap támogat. Februártól mesemozi is lesz és a tervek között van még két budapesti színházi előadás és családi programok. - Az Avasi Gimnázium színházterme közösségi ház szerepét tölti be az Avason. Szeretnénk, ha az itt élő embereknek lenne egy olyan hely, ahol jól érzik magukat. Kurian Kornélia nagy örömmel beszélt arról, hogy mennyien szoktak lenni. Néha csak 50 ember fordul meg arra, de van, amikor 80-an is benéznek, és készítenek valami apróságot. Legközelebb a gyerekek busó álarcokat alkothatnak, amiben a szülők, nagymamák egyaránt segíthetnek. Ezen a szombati délutánon csodálatos álarcok készültek, színekkel teli volt mindegyik.

- Béres Eszter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában