Helyi közélet

2013.01.23. 09:45

Frigyre lépnek, de kivel?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A 2000 lélekszám alatti településeknek 60 napjuk van.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A 2000 lélekszám alatti településeknek 60 napjuk van.2013 január elsejétől számítva 60 napjuk van a 2000 lélekszám alatti településeknek arra, hogy mely más településsel, vagy településekkel együtt működtetnek közös polgármesteri hivatalt. Körképünkből kiderült, vannak olyan települések, ahol már megalakult a közös polgármesteri hivatal, de sok helyen kivárnak.

A várakozás oka egyértelműen az, hogy akad olyan önkormányzat, amely úgy érzi, rosszabbul jár akkor, ha a legközelebbi megoldást választja, hiszen kevesebb pénzt kapnának a tavalyinál és ez még nehezebb helyzetbe hozná a települést.

Akad olyan önkormányzat, ahol azt is mérlegre teszik, veszélybe sodor-e jelenleg még meglévő munkahelyet, munkahelyeket egy együttműködés. A kistelepüléseken ugyanis az önkormányzat a legfőbb foglalkoztató, így korántsem mindegy, hogy egy közös hivatal fenntartásával megszűnnek-e munkahelyek, vagy sem, hiszen a helyben keletkező ügyeket továbbra is intézni kell, és az apparátus eddig is kellően el volt látva feladatokkal, tennivalókkal. Mindenesetre február vége lassan közeledik.

ÉM-BG


Borsod-Abaúj-Zemplén - A 2000 lélekszám alatti települések ettől az évtől nem tarthatnak fent önálló polgármesteri hivatalt, így megyénkben számos önkormányzat kényszerül arra, hogy összefogjon másokkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában