Helyi közélet

2013.01.17. 19:05

Elfogadhatatlannak tartja Kriza Ákos

Miskolc - „A cél világos: újra sugallni akarják a jól bevált „románozást”.

Miskolc - „A cél világos: újra sugallni akarják a jól bevált „románozást”.Folytatódott a nyilatkozatháború a miskolci MSZP és Kriza Ákos polgármester között. Előbb az MSZP politikusai Mokrai Mihály és Földesi Norbert vettették fel, hogy elégedetlenek az önkormányzat különböző vezető tisztségviselőinek munkájával és kérdezték: miért nem helyi kötődésű embereket választanak ezekre a tisztségekre. A polgármester visszautasította a véleménye szerint „listázásnak” minősülő megközelítést és csütörtöki közleményében ismét reagált a felvetésekre. „Minden szakmaiságot nélkülözve, bárminemű kritika megfogalmazása nélkül, pusztán azt kérdezi tőlem az MSZP, hogy igaz-e, hogy a város intézményeiben néhányan erdélyi születésűek?” - idézi a kérdést, majd kifejti: „A cél világos: újra sugallni akarják a jól bevált „románozást”, azt a szellemiséget, ami a 2004. december 5-ei gyalázatos népszavazáshoz vezetett.” „Igen, a közleményben sorolt vezetők erdélyi születésűek” - válaszol a polgármester. „De: Pálffy Kinga nem a rokonom. Szélyes Domokos gyerek korától Miskolcon nőtt fel, itt tanult, érettségizett, és szerzett a Miskolci Egyetemen közgazdász diplomát. Miskolc színházba járó közönsége a legnagyobb megelégedéssel van Kiss Csaba munkája iránt. Az igazgató - aki pályáját Miskolcon kezdte és ide hazatért- tevékenysége, szakmai felkészültsége kapcsán mindegyik politikai oldal művészeinek elismerését bírja. A bábszínház élére és a Szemere szakközépiskola igazgatói állására mindössze 1, azaz egy pályázó volt, munkájukat a miskolci gyerekek és szülők megelégedésére végzik, Zárug Péter Farkas politológus a Miskolci Egyetem adjunktusa, húsz éve van Miskolcon” - érvel. „Gyalázatosnak és elfogadhatatlannak” tartja és ebben a kérdésben további nyilatkozatokat nem tesz - szögezi le Kriza Ákos.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában