Helyi közélet

2013.01.02. 11:28

Adományoztak a Borlovagok Putnokon

Putnok - Összefogtak a borlovagok és a karácsonyi ünnepek alkalmából tartós élelmiszer csomagokat adományoztak a rászorulóknak Putnokon.

Putnok - Összefogtak a borlovagok és a karácsonyi ünnepek alkalmából tartós élelmiszer csomagokat adományoztak a rászorulóknak Putnokon.

Tamás Barnabás Borlovag, az Európai borlovagrend Egri legátusának gömöri széke nevében köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte: elsősorban a nagycsaládosok és a gyermeküket egyedül nevelők kapták az élelmiszercsomagokat a putnoki családsegítő szolgálat javaslatára.

Balogh Edina Borlovag szerint: fontos a szeretet ünnepe alkalmából is segíteni a rászorulókat. Elmondása szerint a rend, nemcsak karácsonykor nyújt támogatást és segítséget.

Kanyok Attila szociálpedagógus hivatásos családsegítő is egyben. Véleménye szerint éves szinten 3-4 alkalommal igyekeznek segítőkezet nyújtani a rászorulóknak.

A három éve alakult az Európai Borlovagrend Egri Legátusának Gömöri székének nem titkolt célja a határon átnyúló együttműködés mondta el kérdésünkre Gyurán János. Fontosnak tartja a tagtoborzást, valamint a borlovagrend olyan szintre történő fejlesztését, hogy a térségben jelentős szerepet tudjanak vállalni az adományozásban, valamint az arra rászorulók megsegítésében. Az élelmiszer csomagok kiosztásában a polgármesteri hivatal, valamint a családsegítő munkatársai segédkeztek.

- Tamás István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában