Helyi közélet

2013.01.12. 11:35

A tapolcatervek nem titkosak, csak nem láthatjuk

Miskolc - A főépítész szerint az építési hatóságnál, ügyfélként megnézhetjük Tapolca terveit. De mégsem sikerült...

Miskolc - A főépítész szerint az építési hatóságnál, ügyfélként megnézhetjük Tapolca terveit. De mégsem sikerült...Az új év azzal kezdődött: kiderült, elkészült Miskolctapolca fejlesztési terve. Az, amellyel a város - mint Rostás László főépítész lapunknak korábban is elmondta - megkeresheti a kormányt támogatásért. A tervekből csupán részletek ismertek, de Észak-Agora levelezőfórumunkon megindult a találgatás, valójában mit is terveztetett a város, a városrész mely részeit és hogyan kívánják fejleszteni.

Mi is szerettük volna megnézni a fejlesztési koncepciót. Ám a főépítész nem kívánt nyilatkozni, (részletekről szóló értesüléseinket sem kommentálta) mint mondta, a konkrétumokat később kívánják nyilvánosságra hozni. A terveket jegyző Pirity Attila építészt is kerestük, de ő sem mondott részleteket a fejlesztési elképzelésekről. Elmondta viszont, hogy a főépítész lakossági fórumot tervez összehívni január közepére, ott kívánják bemutatni a terveket.

Ezek után az volt a kérdésünk: miért titkosak ennyire a tapolcatervek. És kiderült, nem titkosak, legalábbis a főépítész szerint. De mégsem sikerült belenéznünk...Rostás László ugyanis elmondta: az építési hatóságnál megnézhetjük a terveket, ügyfélként. Bejelentkeztünk, de azt a választ kaptuk: nem náluk vannak a tervek, hiszen - mivel a miskolci önkormányzat a benyújtó - összeférhetetlenség miatt a Miskolci Járási Hivatal építési hivatala foglalkozik az üggyel. Egyébként is - tudtuk meg - törvény határozza meg, ki minősül ügyfélnek, és mi nem esnénk ebbe a kategóriába. A törvény ugyanis ezt írja: "A jogi személy, a természetes személy vagy a jogi személynek nem minősülő szervezet akkor lesz ügyfél, ha jogát vagy jogos érdekét az eljárás tárgyát képező közigazgatási ügy érinti."

Azért a járási hivatalnál is érdeklődtünk, hátha...a válasz ott az volt: mivel nincs bent a hivatal vezetője, így nem tudnak segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában