Helyi közélet

2012.12.22. 16:54

Nézőpont: G

<em>Talán nehezen értelmezhető a cím. De tisztázzuk az elején, ez egy G betű, a világnak végéről. És ez volt tegnap, világvége. Éppen akkor, &nbsp;amikor ezek a sorok születtek. És úgy íródtak, hogy akkor még nem tudhattam marad-e valaki, aki elolvashatja. Lehet, már csak a világsemmiségnek, a valamikori új civilizációnak írom</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

Talán nehezen értelmezhető a cím. De tisztázzuk az elején, ez egy G betű, a világnak végéről. És ez volt tegnap, világvége. Éppen akkor,  amikor ezek a sorok születtek. És úgy íródtak, hogy akkor még nem tudhattam marad-e valaki, aki elolvashatja. Lehet, már csak a világsemmiségnek, a valamikori új civilizációnak írom. Szántó Rita jegyzete.De tegyük fel, ma – mármint pénteken – mégsem úgy alakul minden, ahogyan a maják egykor megjósolták.Vagy lehet, nem is ezt jósolták, csak valakiknek jó üzletnek tűnt, hogy alapítsanak egy világvége bt.-t. És mondjuk áruljanak jegyeket az új Noé bárkájára, többmillió forintért.

Szektáknak is jövedelmező volt, mert úgy toborozták híveiket, hogy teljes vagyonuk fejében elbújtatják őket a világnak végétől. Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy, akik hirdették az apokalipszist, azok ma, egy nappal utána, illetve annak elmaradása után, mit mondanak híveiknek. „Bocs,de rossz naptárat néztem...”

És itt van Bugarach, a Pireneusokban megbúvó település, ahova az egyik szekta tagjai elbújtak, mert a fáma szerint csak ez az egy falu éli túl a világvégét. Nos úgy tűnik, ez is téves riasztás volt, de marketing szempontból nem utolsó. Azért a település turizmusa igencsak fellendült, még ha az ott élők perpillanat nem is örültek neki. Kitalálhatnánk megyénkre is valami hasonlót.

A világvége hangulat megvan, és néhány településünket már most úgy népszerűsíthetnénk, hogy ott már „járt” a világvége. 


Meglehetősen optimista szemlélet dívik a Planetáriumban, ahol a határ a csillagos ég. Ladányi Tóth Lajos jegyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában