Helyi közélet

2012.12.06. 15:42

Nagyobb biztonságban a sajókeresztúriak

Sajókeresztúr - „Nem kell többé a két évvel ezelőttihez fogható árvízkároktól tartaniuk a sajókeresztúriaknak.”

Sajókeresztúr - „Nem kell többé a két évvel ezelőttihez fogható árvízkároktól tartaniuk a sajókeresztúriaknak.”Mindez a most záruló településrekonstrukcióról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón hangzott el. Mint megtudtuk: a beruházás célja az árvíz okozta károk helyreállítása, a csapadékvíz megfelelő elvezetése volt.

Kollár Miklós polgármester emlékeztetett arra: 2010 májusában a nagy esőzések telítették a talajt, megemelték az élővízforrások szintjét és az időszakos vízfolyások medreiben is egyre nőtt a vízmennyiség. Az ár levonulása után vált bizonyossá, hogy a Szabadság utcában az útburkolatot és az útpadkát fel kell újítani. A beruházás során csapadékvíz-elvezető csatorna épült, s megépült egy árvízkizáró csőzsilip, mellyel elkerülhető egy 2010-es árvízhez hasonló helyzet kialakulása. Nagyobb biztonságban érezhetik magukat a Szabadság uca lakói.

ÉM-SzK


A sajókeresztúri településrekonstrukció főbb adatai

A projekt összköltsége: 44 743 996 Ft

Önkormányzati önerő 5 %; 95 %: Európai Uniós és Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában