Helyi közélet

2012.12.27. 20:45

Leáll a TEVA Bábonyban

Sajóbábony - Februárban részlegesen leállítja sajóbábonyi üzemét a TEVA.

Sajóbábony - Februárban részlegesen leállítja sajóbábonyi üzemét a TEVA.Várhatóan fél évre felfüggesztik a fermentációs részleg működését – erősítette meg az Észak-Magyarország érdeklődésére Kaszás Mihály, a társaság vezérigazgatója. Mint mondta, a gyógyszeriparban most érezteti hatását a válság, az utóbbi időben egyre kevesebb fogy azokból a típusú gyógyszerekből, amelyeket Sajóbábonyban gyártanak. És ez nemcsak hazánkra jellemző, hanem világszerte. A leállás az üzemben dolgozó csaknem 70 szakembernek legalább felét érinti, ám a TEVA nem szeretné elveszíteni őket. Éppen ezért tárgyalásokat kezdeményeztek a Sajóbábonyi Ipari Parkban működő cégekkel, amelyek közül kettőnél a leállás idejére kapnának – lehetőség szerint képzettségükhöz közeli – munkát a szakemberek. Ezzel együtt is lesznek olyanok, akiktől el kell köszönniük.

Kaszás Mihálytól megtudtuk, azon túl, hogy keresik a dolgozók helyét, dolgoznak egy új eljárás, egy másik technológia bevezetésén, amivel bővítenék a bábonyi tevékenységet. Ez a tervezés fázisában van, de már próbagyártásokat is végeznek, s ezek függvényében kezdik az építkezést.

Mint mondta, a dolgozókat eddig is tájékoztatták a helyzetről, de konkrétumot februárban tud mondani, ekkor születik döntés arról, hogy kiket és hogyan érint a leállás. Azon dolgozunk, hogy minél rövidebb ideig tartson a szünet – tette hozzá.

ÉM-UM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában