Helyi közélet

2012.11.20. 11:01

Nem maradhatnak a Gárdonyiban

Miskolc - Úgy tűnik, hiába a több mint ezer támogatóaláírás, az egyesületnek menni kell a Gárdonyiból.

Miskolc - Úgy tűnik, hiába a több mint ezer támogatóaláírás, az egyesületnek menni kell a Gárdonyiból.A Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének, várossal kötött közművelődési megállapodása december 31-én lejár. Meghosszabbítja ezt az önkormányzat, maradhatnak-e a Gárdonyi Művelődési Házban? Ennek próbáltunk utánajárni a napokban. Akkor Kiss Gábor alpolgármester türelmet kért, későbbre ígért választ. Megkaptuk.

Dobos Tímea városházi szóvivő elmondta: „Az önkormányzat a szerződés lejárta előtt 30 nappal, vagyis a napokban jelezte a Hejőcsabai Egyesületnek, hogy nem velük képzeli a művelődési ház további működtetését. A testület a decemberi közgyűlésen dönt a továbbiakról.”

Varga Béla, az egyesület elnöke azonban lapunktól értesült arról, hogy menniük kell a Gárdonyiból. „Eddig semmilyen jelzést nem kaptunk az önkormányzattól” – fogalmazott.

Azt még korábban mondta el: az elmúlt hetekben 1032-en ismerték el aláírásukkal a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének eddigi munkáját. 2007-ben, romos állapotban vették át a művelődési házat, és közel 44 millió forintot - ebből 24 millió önkéntes felajánlás volt - költöttek a felújításra. Ötéves működésük alatt látogatóik száma megközelítette a 70 ezret. Kezdetben 15 taggal indultak, mára 78-an tartoznak hozzájuk. Azt is megtudtuk: jelenleg 5 embernek biztosítanak munkahelyet. Az elmúlt években számos programjuk volt, köztük táncszínházak, tanfolyamok, koncertek, táborok, tornák. De majdnem minden évben rendeztek farsangot, főzőversenyeket, majálist, vásárokat, szüreti bált. Itt tartották a Csabai napokat is, és a Hejőcsabaiak Karácsonya rendezvényt is.

ÉM-NSZR


Miskolc - Az elmúlt hetekben 1032-en ismerték el aláírásukkal a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületének eddigi munkáját. Az aláírók között vannak a Bárczay család leszármazottai is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában