Helyi közélet

2012.11.22. 21:56

Mindent Bencéért tettek

Miskolc - Jótékony célú öregfiúk teremlabdarúgó tornát rendeztek csütörtökön a miskolci városi sportcsarnokban.

Miskolc - Jótékony célú öregfiúk teremlabdarúgó tornát rendeztek csütörtökön a miskolci városi sportcsarnokban.Az eseményt Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására hozta tető alá a DVTK. A szervezőknek az volt a céljuk, hogy a leukémiában szenvedő kapusnak segítsenek. Már elővételben több száz jegyet adtak el és az intézmény pénztáraiban a kezdés előtt is sok bilétát vásároltak a szurkolók és az akciót támogatók.

Szívet melengető

A diósgyőri öregfiúk - legendák - közül Salamon József és Veréb György az elsők között érkezett a rendezvényre. Gondolataikat Veréb György osztotta meg:

- Valamennyiünk számára szívet melengető érzés, hogy itt lehetünk - mondta szinte könnyes szemmel a hajdani kiváló kapus. - Az pedig, hogy nem csupán itthon, hanem Németországtól Spanyolországig szinte egész Európa futballtársadalma megmozdult Bencéért, egészen fantasztikus érzés. Ez az este Rakaczki Bencéé, tudom, tudjuk, hogy meg fog gyógyulni!

A gála - amelyre ezren látogattak a sportcsarnokba - főszervezője Fuhrman Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója volt. A testnevelő tanár profi munkát végzett, csaknem ,,elájultak" tőle a diósgyőri öregfiúk.

- Az öltözőben névre szóló, Érted, Bence! felirattal ellátott mezek fogadtak minket - jegyezte meg a bemelegítésnél Oláh Ferenc, a DVTK egykori nagyszerű középpályása. - Emléklapot is kaptunk, s mindent megköszöntünk Gézának, de nekünk Bence a mindenünk, érte bármire kaphatóak vagyunk.

A főszervező végighallgatta Oláh Ferenc elismerő szavait, majd az őt annyira jellemző szerénységgel kijelentette:

- A torna ötlete Nyilasi Tiboré, nekem csupán a kivitelezés jutott. Három hét kellett a szervezéshez, melynek eredményeképpen huszonkét válogatott labdarúgó tette tiszteletét a városi sportcsarnokban.

Családi köszönet

A Rakaczki-családot Péter és Tamás - Bence két bátyja - képviselte. Egymás szavára ,,licitálva" ezt mondták:

- Hálásak vagyunk a miskolciaknak és azoknak, akik eljöttek a tornára. Munkanap ide, csütörtök este oda, félig megtelt az aréna és ez erőt ad nekünk és a testvérünknek. Meglehet, hogy nagy szavakat használunk, de meg kell tennünk: köszünjük az egész ország bíztatását. Bence most éppen kezeléseket kap, de lelkiekben itt van velünk.

A műsorközlő a játékosok bemutatásakor megemlítette, hogy hamarosan indul a Barcelona és a Real Madrid mezeiért folyó licit, a bevételt pedig természetesen Rakaczki Bence kapja.

Az öregfiúk mérkőzéseket free style bemutató, valamint a DVTK munkatársainak és a DVTK-Vénusz-Szabadidőközpont NB I-es női futsal csapatának villámderbije szinesítette.

ÉM-KT


Miskolc - A miskolci városi sportcsarnokban a csütörtök este megtartott jótékonysági gála - amelyet a fiatal diósgyőri labdarúgókapus, Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására rendeztek - a tervezettnél hamarabb ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában