Helyi közélet

2012.11.18. 16:33

Mile Lajos egy napig vezeti a frakciót

Egy napra, de Mile Lajos LMP-s képviselő lett a párt parlamenti frakciójának új vezetője.

Egy napra, de Mile Lajos LMP-s képviselő lett a párt parlamenti frakciójának új vezetője. A frakció éléről ugyanis vasárnap reggel sorra mondtak le a politikusok: a frakcióvezető, Jávor Benedek, valamint két helyettese, Szabó Tímea és Karácsony Gergely. Lemondásuk oka az volt, hogy a párt hétvégi kongresszusán számukra vállalhatatlan stratégiát fogadtak el a küldöttek. Egészen pontosan azt, hogy az LMP ne csatlakozzon a Bajnai Gordon által vezetett Együtt 2014 mozgalomhoz.

Mile Lajos jogi automatizmusnak nevezte, hogy ő lett a frakcióvezető, és azt is elmondta lapunknak, ez mindössze hétfőig tart majd, mert aznapra összehívta a frakciót, ahol új vezetőt is választanak. Kérdésünkre, hogy kit látna szívesen a párt élén, Schiffer András nevét mondta.

Az ideiglenes frakcióvezető azt is hangsúlyozta: az LMP-nek változtatnia kell, mind üzenetekben, mind tartalomban, mind megjelenésében. De ésszerű döntésnek nevezte a küldöttgyűlésen született eredményt.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában