Helyi közélet

2012.11.19. 17:18

Kórházvezetői posztok - Nyertesek, megbízás előtt

Borsod-Abaúj-Zemplén - Mi a terve, mi lesz legfőbb teendője? – kérdeztük a megyénkbeli kórházvezetői posztok 3 nyertes pályázóját.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Mi a terve, mi lesz legfőbb teendője? – kérdeztük a megyénkbeli kórházvezetői posztok 3 nyertes pályázóját.Megyénk három kórházvezetői állására beadott pályázatról született döntés pénteken. Miskolcon dr. Tiba Sándor, Edelényben dr. Daher Pierre, Sátoraljaújhelyen Kerényi Erika a várományos. Közülük egyedül dr. Daher Pierre a „helyben maradó”.

Amit eddig...

– Gyakorlatilag azt kell tennem, mint eddig: biztosítani a gazdaságos működést. Van pár dolog, amit rendbe kéne tenni: vannak üres orvosi álláshelyeink, azokat be kellene tölteni. Néhány nyertes pályázatunk kivitelezése is folyamatban van, tehát feladatunk az építkezés. Az ennek nyomán létrejövő új szakrendeléseket pedig majd be kell indítani – válaszolta kérdésünkre a régi-új igazgató, akit szeptember 1-től a kazincbarcikai kórház igazgatásával is megbízott az intézményt működtető Debreceni Egyetem Kft.

Ismerkedés, hatékonyság

Kerényi Erika, aki korábban a Mátrai Gyógyintézet igazgatója, majd pedig gazdasági igazgatója volt, elmondta: első tennivalója az átadás-átvétel.

– Ezt követően meg kell ismerkednem a dolgozókkal, tájékozódnom kell a lehetőségekről és a problémákról – hiszen az ördög mindig a részletekben rejlik –, hogy mindezek tudatában biztosítani lehessen a hatékony működést – mondta.

Dr. Tiba Sándor, aki jelenleg a Megyei Kórház telephelyekért felelős igazgatóhelyettese, őt szabadságán értük utol:

– Átnézem a MISEK gazdasági helyzetét, osztályértekezleteket tartok, minden területtel megismerkedem, beleértve az érdekképviseleteket is. Az a célom, hogy az eddigieknél jobb, szakmailag elismertebb munka folyjon a kórházban, különösen, hogy több szakterület csak itt működik a megyében. Az elképzeléseimet egyeztetem a fenntartóval (a GYEMSZI-vel) és a B.-A.-Z. Megyei Kórház vezetőjével, dr. Csiba Gáborral, hiszen együtt kell működnünk – hangsúlyozta az igazgató.

Megkérdeztük, szerepel-e az elképzelései között, hogy a Szent Ferenc Kórház, amely jelenleg a megyei Kórház telephelye, a MISEK-hez tartozzon.

– Véleményem szerint sok szempontból jó lenne, ha ez megvalósulna – volt a válasz.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában