Helyi közélet

2012.11.02. 14:20

Gyertyafény és gumicsizma

Miskolc - A diósgyőri temetőben bokáig állt a víz, kevesen úszták meg szárazon.

Miskolc - A diósgyőri temetőben bokáig állt a víz, kevesen úszták meg szárazon.Sokak számára nem volt felhőtlen a csütörtöki Mindenszentek napja, és nem csak azért, mert egész nap zuhogott az eső. A diósgyőri temetőbe látogatók például azt panaszolták, hogy az evangélikus egyház fenntartásában lévő sírkertben a bejárattól a sírokig bokáig állt a víz. Csak az úszta meg szárazon, aki esetleg gumicsizmában ment, erre azonban nemigen akadt példa. Vízi Lászlóné temetőgondnoktól megtudtuk, a vízelvezetés valóban probléma a temetőben, de a Kerékgyártó Temetkezés csak júliusban vette át a sírkert üzemeltetést, az egyházzal kötött szerződés alapján. Ilyen rövid idő alatt pedig ezt a problémát nem tudták megoldani. Lehetett volna zúzalékkövet hozatni Mindenszentek előtt, de amikor az előrejelzésekből kiderült, hogy sok csapadék várható, a nagy temetői forgalom miatt már nem lehetett tereprendezési munkákat végezni. mondta portálunknak a gondnok, hozzátéve: terveik között azonban szerepel a járdaépítés és a csapadékvíz-elvezetés.

Egy másik olvasónk arra panaszkodott, hogy este 8 után nem tudott bemenni a Mindszenti temetőbe. Szerinte össze kellett volna hangolni az egyházi temetők nyitva tartását a köztemetőékkel, melyek este 9-ig tartottak nyitva. A Mindszenti plébánián Palánki Ferenc püspök portálunknak azt mondta: az általuk fenntartott sírkert hosszabbított nyitva tartással üzemelt, 6 óra helyett 8-kor zárt, azt azonban nem tudták, hogy a többi temető meddig van nyitva. Hozzátette, ha az önkormányzat kezdeményezi az összehangolást, ők partnerek lesznek ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában