Helyi közélet

2012.10.03. 16:32

Sárospataktól már Kassáig

Pálháza - Átadták a Sárospatakot Kassával összekötő kerékpárutat.

Pálháza - Átadták a Sárospatakot Kassával összekötő kerékpárutat.A hegyközi szakasz átadásával teljessé vált a Sárospatakot Kassával összekötő kerékpárút magyarországi szaka. Az ünnepélyes átadást a napokban egy kerékpártúrával kötötték össze Pálházán.

Régi álom

– A számunkra ez egy történelmi dátum, mert egy régi álmunk vált valóra – mondta Lesovics Miklós, Pálháza polgármestere. – Ez egy igen jelentős beruházás, hiszen így újabb módon elérhetővé váltunk, amelynek hozadékát már most is érezzük a turizmus fellendülésében.

Sárospatakot és Kassát az utóbbi hónapokban már összekötötte a Szent Erzsébet Zarándokút – mondta portálunknak Sikora Attila, Sárospatak alpolgármestere. – Ez egy újabb kapocs lehet a két város között, amelynek reményeink szerint egyéb pozitív hozadékai is lesznek mindkét város és a közbeeső települések számára egyaránt.

A kerékpárút építése több mint tíz évvel ezelőtt kezdődött, amikor megálmodták a Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti kerékpárutat - tudtuk meg Szamosvölgyi Pétertől: „Akkor még nem gondoltuk, hogy ide fejlődik az, amit akkor megálmodtunk” – tette hozzá.

2 millió euró

A mostani projekt összköltsége 2 millió euró volt – tudtuk meg Lorschy András projektvezetőtől. Ennek keretében összesen 7,5 kilométer teljes új útszakasz épült meg, a fennmaradó szakaszok a hegyközi kisforgalmú utakon vezetnek. A projekt vezetője elmondta, reményeik szerint nem csupán a térség turizmusa élénkül meg ettől a beruházástól, hanem a települések közötti és a belterületi kerékpárforgalom is.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában